Ge aldrig upp din dröm - här är världskändisarna som blev refuserade innan de slog igenom

Vad har Madonna, Stieg Larsson och Gyllene Tider gemensamt? Jo, de är alla framgångsrika personer som startade sina karriärer med refuseringar.Här är stjärnorna som fick nobben innan de slog igenom:

1. Alice Munro

I höstas fick den kanadensiska författaren Alice Munro nobelpriset i litteratur. Men hennes sätt att skriva har inte alltid varit populärt. 1971 refuserades hennes första bok "Dance of the happy shades" med motiveringen att den varken kändes särskilt ny eller spännande.

2. Andy Warhol

Konstnären Andy Warhol räknas i dag som en av popkulturens främsta företrädare. Annat var det på 50-talet. 1956 skickade Andy ett av sina verk som en gåva till The Museum of modern art i New York men fick till svar att han kunde komma och hämta det igen eftersom det inte var tillräckligt bra för att visas upp.

3. Madonna

Även drottningen av pop hade det tufft i början av sin karriär, och nekades skivkontrakt med motiveringen att hon "inte kändes redo". Vi gissar att personen som skickade det här refuseringsbrevet ångrade sig bittert när sångerskans debutalbum senare sålde i över 10 miljoner exemplar...

4. Stieg Larsson

Den svenska författaren blev en världsstjärna efter sin död, då hans "Millenium"-triologi gavs ut postumt. Vid sidan av sitt författande var Stieg även journalist och chefredaktör för tidningen Expo. 1972 blev han dock nekad en plats på Journalisthögskolan, eftersom han enligt refuseringsbrevet inte stod sig i konkurrensen.

5. Tim Burton

Superregissören Tim Burton, som gjort filmer som "Edward Scissorhands" och "Alice i Underlandet" kallas ett geni av många. Men när han som tonåring skickade en bok han gjort till Disney fick han nobben.

6. U2

När sångaren Bono (som egentligen heter Paul Hewson) på 70-talet försökte sälja in sitt nya band U2 fick han kalla handen av skivbolaget som inte tyckte att "musiken inte var passande för dem för tillfället".

Källor: viralnova.com, businessinsider.com

Bonusinfo! Visste du att även Astrid Lindgren och Gyllene Tider fick nobben i början av sina karriärer? Astrid Lindgrens bok om Pippi Långström ansågs vara för kontroversiell för att ges ut och Gyllene Tider fick sin demokassett tillbakaskickad av ett skivbolag som inte tyckte att bandet var tillräckligt bra.

Kanske vill du också läsa:

Så såg våra liv ut innan datorn gjorde entré – 19 saker vi nästan hade

95-åring kvinna stickar tröjor till pingviner som har fått sina fjädrar förstörda av olja

Växte du upp på 80-talet? Då måste du se det här klippet (som innehåller både Rubiks kub och Alf)!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!