Redan nu kan du se hur mycket du får tillbaka på skatten!

Skatteåterbäringen är vi många som ser fram emot i början av sommaren, det är som en extra liten bonus! Och redan nu kan du räkna ut hur mycket pengar du ska få tillbaka (eller hur mycket restskatt du ska betala...).

TIPS! Skatteåterbäring 2020 – allt du behöver veta, hittar du här.

Om du inte orkar vänta längre utan redan nu vill veta hur mycket du får tillbaka i skatteåterbäring kan du nu provdeklarera (kul va?) hos Skatteverket.

– Det är speciellt bra om man hållit på med aktieaffärer, räntor eller sålt en fastighet, säger Kay Kojer, verksamhetsutvecklare på Skatteverket, till Expressen.

Det är dock hårt jobb att provdeklarera. Du måste ta fram alla papper, till exempel försäljningspapper, avräkningsnotor från aktieförsäljningar och kontrolluppgifter från arbetsgivaren och fylla i allt i programmet.

Men slitet verkar löna sig, då provdeklareringen enligt Skatteverket kommer överensstämma med den slutgiltiga skatten för 2016 som redovisas på slutskattebeskedet. Dock varnar Skatteverkets experter att det i vissa enstaka fall kan bli skillnader som beror på ändringar i kontrolluppgiften från arbetsgivare eller andra detaljer som tillkommit eller tagits bort.

Om du får restskatt på mer än 30 000 kronor och vill undvika räntekostnader på summan över de 30 000 kronorna är det nämligen läge att betala senast den 13 februari. Ränta på belopp över 30 000 kronor börjar nämligen räknas från och med den 14 februari. Då räknas räntan dag för dag på summan över 30 000 kronor fram till att du betalt in beloppet på Skatteverkets bankgiro.

Den 21 mars öppnar Skattemyndigheten möjligen att e-deklarera, men om du inte kan hålla dig och vill provdeklarera kan du göra det här.

Vill du se mer sånt här? Gör som tusentals andra och gilla amelia på Facebook och Instagram!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!