Foto: KRISTOFER SAMUELSSON | PHOTOGRAP / Copyright (C) K

Pia Printz tog steget och startade eget!

Under 2010 blev drömmen verklighet. Pia Printz startade sitt eget bokförlag med supersuccén ”En dag” av David Nicholls, nu kommer förlagets andra bok ”Jag tror jag älskar dig” Alison Pearson.

Hur kommer det sig att du startade ditt eget bokförlag?

– Jag har alltid drömt om att jobba med böcker, som journalist har jag alltid jobbat nära branschen. Så när 40-årskrisen kom, och jag hittade en bok som jag skulle vilja ge ut, tog jag steget!
Krisen fick dig att ta ett stort steg.

– Min mamma gick bort i samma veva, det blev tydligt att livet inte är oändligt. Så jag började prata med folk i branschen och så gjorde jag praktik två dagar i veckan på ett förlag. De gav mig insikt att jag kunde och att arbetet låg ganska nära tidningsjobbet. Sen när jag hittade ”En dag” och såg att inget svensk förlag nappat så ringde jag agenten och fick ja!
Berätta om den nya boken?

– Den handlar om den trettonåriga Petra som känner sig utanför kompisgänget och hennes mammas krav som gör henne rädd och osäker. Flykten blir förälskelsen i idolen David Cassidy. Sen flyttas läsaren till nutid. Petras mamma är död, och hon hittar ett brev som mamman gömt med en 25 år gammal vinst, att få träffa David Cassidy – och nu kräver Petra, 38, in priset. 
Vad har du för tips till andra som vill pröva sina vingar?

– Mitt bästa tips är nog att börja i liten skala och pröva sig fram. Det är en fördel om man kan starta eget i sin egen bransch. Då har man en del på fötterna redan från början. 

____________________________________________________________________________________

Pia Printz

Ålder: 39.

Familj: Gift med Micke och har tre barn i åldrarna tre till tio år.

Bor: Stockholm.

Gör: Driver bokförlaget Printz Publishing. (Har tidigare arbetat på amelia).

Vi har fem ex av boken "Jag tror jag älskar dig". OBS! Fyll i tävlingsnamnet "Jag tror jag älskar dig" Gå in och tävla här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!