Magnus höjer rösten för ameliahjälpen!

Just nu samlar ameliahjälpen in pengar till flickor i Guatemala, och Magnus Carlsson slår ett slag för det i sin blogg: "Din dagliga slant på caffè latte och muffins kan vara starten på ett nytt liv för någon i Guatemala." Läs om hur du kan vara med!

I ett inlägg i sin blogg skriver Magnus Carlsson och amelias och ActionAids projekt i Guatemala.

"I det nummer av amelia som finns ute i butik nu (nr 24, med Laila Bagge på  omslaget) finns en lång artikel om ett av de pågående projekten i  Guatemala där Action Aid hjälper unga flickor som blivit utsatta för  våld och trafficking.

"I Guatemala är våld, misshandel och våldtäkter en del av vardagen.  Förtryck av unga flickor och kvinnor är snarare regel än undantag och så  vanligt att kvinnorna inte ens vet om att de har rättigheter. ActionAid  hjälper unga flickor tillbaka till ett värdigt liv på hemmet "El  Refugio". Hemmet är till för flickor som drabbats av fysiskt, psykiskt  och sexuellt våld. Men platserna är få och behovet är enormt.  Tillsammans med amelia samlar därför ActionAid in pengar för att kunna  öppna ytterligare ett hem för våldsdrabbade flickor."

Så här gör  du för att vara med och hjälpa till!

 Sms:a ACTION till 72930  och ge 50 kr eller ring 0900–100 55 55 och ge 100 kronor till projektet.

• Besök actionaid.se/ameliahjalpen och ge en gåva

• Skänk en summa via plusgirokonto 90 00 83-7.

Magnus Carlsson avslutar sitt inlägg:

"Jag vet att man ibland kan tycka att det är svårt att lägga till  ytterligare en utgift i vardagen men vi får samtidigt inte glömma att en  hundralapp här hemma är en Café Latte och en stor Chokladmuffin på  stan. I Guatemala är det en start på ett helt nytt liv för någon!"

Läs hela inlägget på Magnus Carlssons blogg

Fakta om ameliahjälpen:

För att hjälpa världens kvinnor och slå ett slag för global jämställdhet har vi startat ameliahjälpen. Det är ett samarbete mellan tidningen amelia och hjälporganisationen ActionAid. ActionAid har som mål att stärka fattiga kvinnor och flickor världen över.

I våra två insamlingsprojekt hittills har flickor i Kenya fått bindor och vi har underlättat för kvinnor i Indien som arbetar som latrintömmerskor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!