Foto: Getty Images/iStockphoto

Insändare: Bort med de stångande tjurarna i politiken!

En av våra läsare är trött på hur adrenalinstinna våra politiker är. Håkan Juholt är en av dem. "Bort med de stångande tjurarna och låt förnuftet komma till tals." skriver skribenten. Läs och tyck till du med. Skriv i kommentarsfältet.

Så här tycker jag.

Just nu lyssnar jag till en politisk debatt. Och aldrig  tidigare har jag sett en partiledare så adrenalinstinn som Juholt är just nu.  Han har gjort en privat tabbe och är totalt ifrågasatt av svenska folket. Detta  har tydligen startat en revanschlusta utan motstycke i hans manliga psyke.  Smockan hänger i luften. Orden pressas ut i hans enda kanal för utlopp av  inneboende ilska. Man ska uppfatta honom som entusiastisk, men jag ser bara en  förbisedd man som kämpar för sin existens. Alla de politiska meningarna han  framför är gammal inlärd polemik. Utan adrenalinet skulle orden falla platt.  "Politisk räv" är det epitet jag närmast får upp när jag nu iakttar den talande  Juholt. Det kan positivt uttryckas med finare ord som patos till exempel. Men  vad är ett patos emot en lågmäld markkontakt. En kvinnlig, ja även manlig,  talare utan adrenalin är vad jag eftersträvar hur impopulärt det än kan vara.  Bort med de stångande tjurarna och låt förnuftet komma till tals. Det förnuft  som inte vinner bataljen med bästa närmsta tillhygge utan det som bär  barnens/mänsklighetens trygghet och säkerhet på sina axlar. Jag saknar det  kvinnliga perspektivet med sin hälsosamma brist på självhävdande. Vi behöver ta  itu med Den Stora Saken. Rivaliteten i den manliga fighten stör mig och säkert  även många andra. Även män!

Jag vill höja  min röst för att höras.

vivvi

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!