"Har du nånsin jobbat natt?" – Kikis känga till förslaget att slopa OB hyllas av tusentals

De senaste dagarna har debatten om OB-tilägg och ingångslöner rasat. I en debattartikel på Expressen skrev nationalekonomen Anders Bergh att OB-tillägg är en omodern företeelse och eventuellt bör slopas. Hans uttalanden har upprört många, framförallt inom de yrken med låg lön och obekväma arbetstider.

En av dem som reagerat starkt på Anders Berghs uttalanden är äldrepedagogen Kiki Nilsenius, 30, som arbetat inom hemvård och seniorverksamhet i nio år. När hon sedan dessutom läste Liberalernas debattartikel i DN debatt om att unga och invandrare ska ha en startlön på mellan 14 000 och 16 000 kronor fick hon nog, vilket resulterade i en samhällskritisk sång.

– Det är mitt sätt att hantera mycket i livet, genom att skriva texter. Och att folk har börjat lyssna, det är ju bara helt fantastiskt, säger Kiki till Amelia.se.

Kiki la under måndagen upp videon där hon sjunger om OB och vårdpersonalens arbete. På bara ett dygn har den setts av över 100 000 gånger och delats över tusen.

I succélåten sjunger Kiki bland annat:

"Har du arbetat för svältlön, varit med och räddat liv, varit tillgänglig för alla, men också varit effektiv. Har någon kränkt dig, en gång mer än vad du tål, har du nånsin önskat att du var gjord av stål?

Annars ber jag dig komma tillbaka, när du doktorerat i empati. För det kapitlet verkar att saknas, i kursen nationalekonomi."

– Reaktionerna har varit mestadels positiva, än så länge, säger Kiki.

Lyssna på hela Kikis låt här:

 

Vill du se mer sånt här? Gör som 20 000 andra ochfölj amelia på Facebook!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!