Fynda till hemmet på Blocket!

Vad gör man när kassan är skral men man ändå vill ha en ny snygg inredning? Second hand-fyndar såklart! – Vi har köpt nästan allt på nätet, från dubbelsäng till linnedukar, säger Fernanda Lind Echenique.

Det började med en lägenhetsförsäljning. Fernanda Lind Echenique, hennes man Jonas och de två barnen skulle äntligen flytta till något större. Men först måste den minimala tvåan säljas.

– Vi var båda helt ointresserade av inredning, berättar Fernanda. Ett ­talande exempel var att vi hade en naken glödlampa hängande i taket – och hade haft det så under alla år.

Eftersom de inte hade råd att anlita någon som hemstylade lägenheten började Fernanda läsa på om inredning – och blev helt uppslukad. Och försäljningen gick mycket riktigt strålande.

Så när det var dags att flytta in i sin nya, rymliga fyrarummare köpte de i stort sett allt nytt och designat, från sängkläder till fåtöljer. Fast köpen skedde inte i dyra inredningsbutiker utan på nätets begagnatmarknad, mest Blocket, eBay och Tradera.

– Det var några helt galna månader när jag i stort sett bodde vid datorn och telefonen på kvällarna, och vi körde kors och tvärs för att hämta upp saker. 

Fördelen är att de har lyckats köpa snygg interiör till ett helt hem för bara 50?000 kronor. Nypriset för samma saker skulle ha varit sammanlagt 150?000. Minst.

Här är familjen bästa tips när du ska handla på nätet!

Sök brett

Våga kliva utanför Sverige. eBay har varit en fantastisk upptäckt. Där köpte jag till exempel läsplattor innan de fanns till försäljning i Sverige. Vissa vågar inte buda på eBay av rädsla för tullar och strul, men vi har aldrig haft några problem.
Gå mot strömmen

Köp inte bara vad andra vill ha. Bästa fynden gör den som vågar gå mot inredningsströmmen och inte bara jagar PH-lampor och Myranstolar.
Allt går att hitta! 

Så fort du vill köpa något: börja alltid vid datorn. Kolla originalpris och hur ut­budet ser ut på de största köp- och sälj­sajterna. Inom några dagar finns alltid exakt vad du vill ha till försäljning. På sajter som Blocket och Tradera kan du lägga in en ­bevakning, så att du får mejl när det du ­söker finns till försäljning.

Pruta! Fast med måtta

Det är rimligt att fråga om man kan få rabatt vid snabb affär (när man kommer och hämtar varan samma dag) eller pruta när samma varor finns på nätet för betydligt lägre pris. Däremot är det både oartigt och dumt att bjuda 200 för en vara som säljs för 1?300 kr.

Sök i ”fel” kategorier

Sök på felstavningar och felkategoriserade saker. Få budar exempelvis på barnoveraller som ligger under ”övrigt” på Tradera istället för ”ytterkläder”, eftersom de är svåra att hitta. Eller så kan du fynda bland udda färger och saker med dålig bild, där många drar sig för att köpa.

Var snabb!  

Det lönar sig att ringa så snart du ser en annons. På auktionssajter kan det löna sig att ge bud i slutminuten.

Gilla läget! 

Var trevlig, flexibel och gilla läget! Tyvärr, det är djungelns lag som gäller. 

 

Fotnot: Hela artikeln om familjen Lind Echenique finns i amelia Höst 2010, i butik nu!

Länkar till köp & sälj-sajter!

Blocket.se 

Tradera.com 

eBay.com

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu: 6 nr av amelia + aktivitetsklocka för 199 kr. Köp nu!