Får du tillbaka på skatten? Tjuvtitta redan nu!

"Prisa gud här kommer skatteåterbäringen!" Eller blir du tvingad till att betala tillbaka? Från och med i dag kan du logga in på Skatteverkets hemsida för att se om du blir lika glad somBroder Tuck i "Robin Hood" eller om du tvingas till att betala restskatt…

TIPS! Skatteåterbäring 2020 – allt du behöver veta, hittar du här.

Skatteverket har börjat att skicka ut årets deklarationer och alla ska få sin i brevlådan senast den 15april. Men redan i dag kan du logga in på Skatteverkets hemsida eller deras app för att se din deklaration elektroniskt och därmed också få det preliminära beskedet om hur mycket pengar du kommer att få tillbaka – eller tvingas betala.

2016 års skatteåterbäring: Så här kollar du din deklaration

För att se din deklaration behöver du en e-legitimation eller ett mobilt bank-id. Sedan väljer du något av alternativen nedan:

Alternativ 1:Klicka här för att komma till Skatteverkats sida för Inkomstdeklaration 1.Logga sedan in på e-tjänsten. I ena hörnet på sidan kommer du då att se hur mycket du får tillbaka eller ska betala.

Alternativ 2:Ladda ner Skatteverkets app. Både i App-store (för iOS) och i Google Play (för Android) söker du på ”Skatteverket” för att hitta rätt. Välj sedan inkomstdeklaration och logga in med ditt mobila bank-id. Klicka sedan på skatteberäkning för att se hur mycket du ska betala eller få tillbaka.

2016 års skatteåterbäring: Då kommer pengarna (om du slipper restskatt!)

Sista dagen att skicka in din deklaration är den 2 maj. Om du deklarerar elektroniskt och har anmält ett bankkonto hos Skatteverketärchansen stor att du får in skatteåterbäringen på kontot redan under vecka 23, som inleds på nationaldagen måndagen den 6 juni.

Vill du läsa mer sånt här? Gör som 22 000 andra ochfölj amelia på Facebook!

LÄS MER:

Här rockar tanten loss till Beatles – försök att inte le när du ser det här klippet

Miljoner har redan sett videon – se hennes mage växa medan du tittar

Emmas bilder gör succé - så här har du aldrig sett ikonerna tidigare

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!