Missa inte amelias podd, Jobbliv.

Med amelias podd Jobbliv vill vi inspirera och stärka kvinnor om allt från karriär, utbildning, starta eget till kontroll över sin tid och sin ekonomi. Camilla Wagner samtalar med kvinnor med en gripande och angelägen historia som många kan relatera till.

Till varje historia kopplas tips och råd, som också återfinns i våra andra kanaler.

Här kan du lyssna på alla avsnitt ur amelia Jobbliv

1. Maria Sognefors

Maria Sognefors berättar öppenhjärtigt om oron för privatekonomin efter separationen, om otåligheten att få kliva upp ett steg i karriären och om att be om hjälp för att få ihop vardagen. Avslutningsvis ger Maria Mattsson Mähl från Alpha CE tips på hur du får ditt drömjobb och att du inte ska ha dåligt samvete om alla förändringar sker på samma gång.

2. Andra Farhad

Andra Farhad berättar hur hon blev Börshajen. En resa som började med googlingen ”hur blir jag rik” och som inneburit dödshot, avhopp från juristlinjen, föräldrar som misstänkt att hon knarkat, engagemang för att fler ska lära sig att investera och flera miljoner intjänade på börsen. I slutet av avsnittet ger amelias jobbcoach, Maria Mattsson Mähl, dig som lyssnar tips kring hur du kan tänka runt ditt eget sparande.

3. Ylva Johansson

Kvinnor och makt är fortfarande tabubelagt. Därför träffar vi Ylva Johansson, matteläraren som blev arbetsmarknadsminister. Här berättar hon om passionen för politiken, kärlek på jobbet, att älska att ha makt och ta ansvar och om att ibland känna sig otillräcklig. Maria Mattsson Mähl på Alpha CE tipsar avslutningsvis om hur man hittar passionen för sitt jobb.

4. PT-Fia

PT-Fia är hälsocoachen som levde sitt drömliv. Tills den morgonen då hon kollapsade på badrumsgolvet. Hör hennes berättelse och om vägen tillbaka. Visste du att beröring motverkar stress? amelias jobbcoach, Maria Mattsson Mähl från Alpha CE, ger dig tips på hur du motverkar stressjukdom.

5. Frida Boisen

Frida Boisens alla titlar ryms inte på ett visitkort. Hennes berättelse handlar om mod. Om hur hon sytt ihop ett alldeles eget jobbliv, hur hon fick till en folkomröstning i Göteborg och hur hon blev en ”runaway bride.”

6. Cecilia Öhrn

Cecilia Öhrn är webbredaktör på amelia, ett jobb hon trivs med och som innebär mycket kreativitet och frihet. Men kanske hade hon tagit några ytterligare steg i karriären om hemmiljön hade varit lugnare? Cecilia har en son med Aspergers syndrom och ADHD och en dotter som under ett års tid var hemmasittare. Kaoset blev en del av Cecilias vardag och hon hade ingen energi över till något annat än sina barn. Hur får man förståelse från arbetsgivaren i en sådan situation? Avslutningsvis delar Maria Mattsson Mähl från Alpha CE med sig av tips som tar dig närmare ditt drömjobb.

7. Lulu Carter

I oktober förra året pekade Lulu Carter ut sin forna kollega Martin Timell i ett intstagraminlägg som TV4s svar på Harvey Weinstein. Det blev startskottet för Metoo-rörelsen som skakade om Sverige och som gjorde oss alla smärtsamt medvetna om att i princip varenda kvinna blivit utsatt för sexuella trakasserier. I det här avsnittet hör du Lulus starka berättelse och i slutet att avsnittet ger Amelias jobbcoach Maria Mattsson Mähl tips på hur du kan gå till väga om du utsätts för sexuella trakasserier på jobbet.

8. Camilla Kuylenstierna

Camilla Kuylenstierna levde ett till synes perfekt liv men bakom den tjusiga fasaden var hon oerhört trasig. Alkoholen blev tillflykten för att döva smärtan inom henne. Samtidigt som självhatet gjorde så att hon presterade på topp på jobbet. Hör Camillas otroligt starka berättelse om hur hon tog sig ur sitt alkoholmissbruk. Avslutningsvis pratar Maria Mattsson Mähl från AlphaCE om hur vi kan agera som vänner och kollegor när någon dricker för mycket.

9. Galaxia Elias

För sju år sen kom Galaxia Elias till Sverige från Syrien. Hon fick jobb direkt och förväntades att vara tacksam över sin anställning trots att hon inte trivdes. Men Galaxia gick inte med på att vara tacksam, hon följde sin dröm och sa upp sig från sin tjänst som HR-koordinator och driver nu ett bokförlag. Dessutom berättar Maria Mattsson Mähl från AlphaCE om hur vanligt det är att vilja byta spår i karriären och hur man kan gå till väga för att göra det.

Ta kontroll över din framtid. Anmäl dig till AlphaCE Workprogram.