Vi har valt ut 50 ansökningar!

Valet är närmast omöjligt. Vi har valt ut 50 stycken ansökningar som får gå till den sista gallringen. Här är de, visst är de fantastiska?!

1. Miia Yliaho, 28, Stockholm.

 Sedan jag såg er annons har jag målat tånaglarna Medelhavsblå. Jag har töjt lite på bikinin (kroppen är icke ännu i beach 2011-form). Jag har fundersamt sett över de blåtonade venerna på de vita, vita benen och beslutat att de matchar tånaglarna fint...

Vilket jobberbjudande! Om ni letar efter någon som vågar armbågas för sin plats i en indisk biljettkö eller krasa sina tänder igenom en stekt syrsa i thailand - som inte kan låta bli att chitchatta med grannen i solstolen bredvid - som har skrivarvana, utmärkta sociala kunskaper och förmågan att måla upp en strand i det svenska vardagsrummet - då kan jag erbjuda er 100 % entusiasm, dedikation, social kompetens och framför allt viljan att skapa något nytt, livsbejakande och spännande tillsammans med er! 

2. Josefina Rydén, 31, Karlstad.

Jag är en ganska normaltjock, normalbegåvad, normalsnygg tjej som bor i en medelstor stad, är av medellängd och som hela min ungdom avskytt det faktum att jag är helt jävla normal. Nu har jag kommit tillfreds med den gyllene medelväg jag vandrar på och ser den stora fördelen med den, nämligen hur lätt jag passar in och blir accepterad.

Det faktum att jag blir accepterad i olika sammanhang, i allt från fester på kranskommunens motorcykelklubb till obskyra konstnärssammanhang har gjort att relationer och möten med människor både intresserar och fascinerar mig. Även att jag kan prata med bönder på bönders vis.

De senaste tolv åren har jag gått från tonårsromantisk gymnasiestudent med fotografdrömmar, via partytjej och festivalhoppa i Europa, vidare till ett varv i kärnfamiljssvängen och slutligen, dit jag nu befinner mig, nämligen som singelmorsa, student och familjeförsörjare, tämligen tillfreds med livet och med stora förväntningar på framtiden.

3. Anna Lok, 33, Skärholmen.

Jag söker härmed jobbet som strandtestare och uppfyller med råge de kvalifikationer ni angett. Som bloggare och utbildad kommunikatör är jag grym på att fotografera och skriva underhållande reportage. Jag har också stor resvana, bland annat som backpacker i Sydamerika då jag under ett år presterade nära nog ingenting, både på stränder och under exempelvis utflykter till ruiner och berg. Jag är 33 år och har ett trivsamt midjefluff i bikini, vilket jag tror era läsare uppskattar. Jag är också en charmig och trevlig person som gärna beblandar mig med andra resenärer eller flirtar med lokalbefolkningen om det krävs. Jag är också i stort behov av semester då jag är ensamstående morsa på a-kassa, vilket förresten gjort mig mycket självständig, och skulle verkligen anstränga mig för att uppnå största möjliga njutning!4. Frida
, 25 år, Borås

trängas med äckliga, svettiga tjocktyskar, bli lurad och få för lite växel tillbaka, köpa klädkopior, bränna fötterna i sanden, sprutbaj på muggen, sand i solskyddsfaktorn, lägga skitpappret i en hink bredvid toan, flaskvatten, vita baguetter i blå genomskinliga påsar, isglassar som inte smakar nånting, halvpackade inkastare, internetcafè med paj luftkonditionering, sand på hotellrumsgolvet, för salt vatten som svider i ögonen, påstridiga försäljare, övermogna tomater, dyngsura handdukar som aldrig torkar, bränd hud... ah fan, längtar ändå..

5. Elise  Bakke Arntzen, 34 år, Solna

Strandmadrassmode, träning på stranden, natt på stranden, hur olika typer av människor badar, det sociala livet på stranden, strandkonflikter, strandlektyr, rutinerade barnfamiljer på stranden - vad har de i picnickorgen?

Jag vill skriva om strandlivet - som jag själv och många andra längtar efter nästan hela året - med ett bredare perspektiv än bedömning av vattentemperatur och spa- och drinkmenyn.

Strandraggaren Pedro stannar Vespan, drar handen genom den gelémättade luggen och bjuder in mig i köket til mamma. Jag tänker att hon kommer tro att jag ska ta med hennes arbetslösa son till Sverige, nu kommer hon att prisa något katolskt helgon för att ålderdomen är ekonomiskt i hamn, eventuellt väsa någonting otydligt in i hucklet som jag senare ska inse att betyder “sköka, håll dig undan från min son”. Men Pedros mamma har inget huckle, hon sitter i köket och behöver hjälp med att installera sin nya skrivare. Hon jobbar som mäklare för lyxfastigheter med havsutsikt och undrar om jag vill med och jogga på stranden nästa morgon.

6. Anette Cederholm, 40, 

Ni behöver inte leta längre.. JAG är er kandidat! I promise! Är en 40-årig småbarnsmamma som mer än gärna agerar strandtestare. Kan åka imorgon om ni så önskar! Är en 40-årig småbarnsförälder som både är barnskötare/barnsköterska och undersköterska/mentalskötare. Jag har tvillingpojkar som är 6 år gamla. Har jobbat inom barnomsorg, sjukvård samt gått livets hårda skola.

7. Anna Thulin, 25 år

Om ni söker en nätvan Joan Didion-alias i svarta solglasögon att granska strandlivet genom har ni hittat rätt.

Frankrike : ”Jag ser gubbarna i baskrar och stoppade pipor i körsbärsträ, placerade lite varstans i Jardin de Luxembourg, på dess vita grusgångar under palmerna och statyerna – alltid tobak och män, alltid mätbara tystnader. Och samtidigt: kallblodigheten, de beräknande dragen.”

Galapagosöarna : ”Vi släpar våra ben i mönster, lägger oss under ett kaktusträd och drar av varandra kläderna. Krabborna gömmer sig i sina strandbon när vi passerar, svarta iguaner kamouflerar sig mot klipporna. ”Du är det vackraste ufo jag har skådat”, säger du allvarligt, samtidigt som dina plastfötter plaskar ned i brynet och rör upp bottensanden tills vattnet blir brungrumligt.”

Israel : ”En kvinna från Etiopien steker traditionellt matbröd i köket på Jerusalem Shelter for Battered Women. Hon kom till boendet efter att ha hoppat från tredje våningen, i ett försök att ta sitt liv när hon inte kunde fly från misshandeln.”

Kina : ”Vid lunchtid lyfter kamelförarna av all packning och blottar mörka fläckar på djurens ryggar. Mr Ling gnuggar sand på kamelpucklarna för att suga upp svetten.”

8. Marie Augustsson, 36,   Stockholm

Om ni vill ha en reseblogg som är en korsning mellan ”Eat, love and pray”, Annika Norlins texter och med ett stänk av Mia Skäringers svärta så ska ni ta mig: 36-årig förläggare och tvillingmamma som älskar att resa men som tack vare sambons plötsliga ändring av yrkesval – Hej CSN! – inte kommit längre söderut än till Ystad de senaste 6 åren.

Jag är sjukligt nyfiken på människor, har en skruvad humor och en blek kropp som skriker efter sol. Om ni väljer mig utlovar jag många korta inlägg (med bild och videosnuttar!) och otraditionella resereportage.9. Alexandra Bergqvist - Vogel, 37, Värmdö

Varför skulle då just jag vara perfekt för uppdraget? Jo, eftersom jag har alla de kvalifikationer som efterfrågas i platsannonsen - jag älskar att både resa, fotografera och skriva och är dessutom är en latmask av rang som uppskattar lugn och ro, strandliv och paraplydrinkar. Lägg dessutom till att jag är en 37-årig fyrbarnsmamma som nu tagit tjänstledigt från mitt arbete som förskollärare för att istället ägna mig åt distansstudier, så att frigöra fyra veckor för sol, bad och utflykter går därmed alldeles utmärkt!  Jag har även mycket resvana och har inga som helst problem med att resa på egen hand.

10. Kim Myrén, 25, Norrköping

Jag har suttit i många dagar och timmar och försökt komma på något bra att skriva till er.

Men hur många har inte skrivit ett fyndigt mail till er? Hur många har inte bett om den här chansen?

Jag är en vanlig, vardaglig kvinna med ett vanligt, vardagligt jobb.  Jag lever i min rätt så vanliga familj bestående av min underbara son (6 år) och min stöttande sambo.

Jag har inte rest mycket i världen, jag har ingen blogg med tusentals besökare varje dag och jag har ingen bakgrund inom foto eller media heller. MEN! Jag har en otrolig vilja, en überstark drivkraft och en personlig mognad som är rätt så ovanlig i min ålder.  Jag tar mig fram över hinder och motgångar utan problem och att kalla mig en kameleont vore en stark underdrift.  Ge mig en uppgift och jag fixar den, ge mig en deadline och jag är klar dagen innan. Ge mig en chans och ni kommer få ett makalöst bra arbete i retur, gjort av en helt vardaglig kvinna som annars lever ett helt vardagligt liv.

11. Linn Wåhlstedt, 24, Stockholm

There once was a journalism student

Who didn't at all feel content

She wanted to travel

And beaches unravel

I'll do it just give me a tent!

12. Tracy Lorentzon, 24, Malmö

"Ursäkta röran, mamma testar stränder."

Jag är en vanlig kvinna med en tvåårig dotter och en härlig sambo, med ett vardagsliv som de flesta kvinnor i sverige. Just därför skulle skriva om stränderna, drinkarna, upplevelserna och solstolarna för sveriges alla kvinnor. Så att de får vara där en stund med mig, men också veta vad de får när de tar den där veckan de alltid drömt om och äntligen åker iväg. Alldeles för sin egen skull. Och jag skulle göra det så bra, med en bakgrund som kommunikatör och journalist kommer inläggen och fotografierna strömma in på bloggen och stråla genom skärmen.

13. Malin Eliasson, 40, Hönö

Jag är egen företagare med FA-skattsedel, catering och krönikör, frilansjournalist, skådespelare och kan därför styra min tid och göra roliga och intressanta uppdrag. Jag har inga småbarn, mina vilda tonåringar, klarar sig en månad med sin pappa. Van att jämföra, värdera, blogga och skriva... Älskar sol, värme, sand, vin, god mat och lyx, that´s life! Faktiskt riktigt bra på att fotografera, när jag tänker efter, oxå, ingen måtta på vad jag kan! Är 40 år, glad, halvsnygg, rolig och lite tjock. Får som mest energi vid tiotiden på kvällen är alltså nattmänniska av högsta rang! Favoritsysselsättningar: sola, simma, skriva, läsa, dansa och njuta. Överförtjust i  människor, puh, det var tio meningar, hoppas vi hörs!14. Linda Eriksson, 35, Sundsvall

En tallbeklädd sandstrand i Gäddträsk eller en djungelkantad strand i Koh Samui, båda är lika intressanta att upptäcka. Varje strand med sina egenheter i form av färgen på sandkornen, hur vinden känns mot huden och andra besökares likheter och olikheter. Med tvivelaktiga strandförsäljares knep och solkrämernas klibbande klet gör sig stranden kanske bäst i skuggan av ett parasoll eller nergrävd i svalkande sand.

Jag spelar gärna ett parti schack med någon okänd på en bar i ingenstans, lär mig räkna på främmande språk och förklarar skillnaden på Sweden och Schweiz. Men på den norrländska stranden nöjer jag mig med att räkna vågskvalp och somna under de osynliga stjärnorna i midnattsol med tallris som skaver mot ryggen.

Två år har jag tillbringat på skrivarakademien i Stockholm och ett år på kreativt skrivande på högskolan i Gävle. Pennan glöder och längtar efter att få komma ut och använda hårt förvärvade kunskaper. Jag både fotograferar och målar. Gillar att fånga ögonblick som inte återkommer.

15. Sandra Sörlöv, 26 år, Tumba,

Jag är perfekt för detta jobb eftersom jag dels uppfyller allt som ni söker och dessutom har vana vid att arbeta självständigt. Har bl.a. drivit ett poesiförlag, en webbutik med barnkläder och en kulturtidskrift där jag bl.a. skrev ett par resereportage. Men framförallt har jag ett genuint intresse av att resa och allt vad detta innebär, att skriva och att fotografera! Har skrivit mycket poesi så anser att jag har en förmåga att måla med ord, därtill ett bra svenskt språk. Sandra heter jag och är en tvåbarnsmamma på 26 år. Jag är en livsnjutare som älskar tid med min underbara familj. Skulle gärna resa mer än jag gör i nuläget om jag bara hade råd. När jag reser så vill jag gärna uppleva så mycket som möjligt och är intresserad av att ligga på stranden såväl som att utforska landets historia och kultur. Ett jobb som detta skulle vara en dröm för mig!16. Katja Tuominen,   41, kävlinge

Färre bekymmersrynkor, coolare celluliter! Vardagen går ut på att slita hund i ur och skur. Dagens höjdpunkt kan vara en halvkopp becksvart Zoegas skånerost. Och en halv kopp, den är faktiskt halvtom, även om optimisterna påstår annat. Låt mig vara kvinnan vars jobb går ut på att dricka vin och läsa böcker. Det kommer att vara hårt slit, men jag tänker inte klaga. Jag är duktig på att skärpa mig, men lovar att bli bättre på slappa och dricka paraplydrinkar. Jag är värd coolare celluliter.  Såna som man skryter med i gymduschen. ”Usch ja, den här valken, den fick jag i Sydafrika…”

17. Maria Attve, 26, Gävle

När jag såg denna tjänst så kände jag genast att det kunde vara en tjänst som passade mig. Jag är för närvarande mammaledig med min dotter Amelia som är 5 månader. Vilket innebär att jag inte kommer att ha några problem alls för att arbeta enstaka veckor här och där. Jag älskar att resa, är adopterad från Nicaragua och har även bott i Vietnam (3år) och i Spanien (6månader). Dessutom så är jag väldigt berest med familjen då vi varit på många utlandssemestrar.

Jag har tidigare arbetat som receptionist på ett hotell samt som konferensvärdinna och vd assistent. Att ta eget ansvar samt att arbeta med mycket folk omkring mig är jag van vid.

Ett av mina stora intressen är just fotografering och jag äger själv en Nikon D5000 kamera.

Jag driver även en blogg som heter just Amelia som handlar om min dotter och tiden under graviditeten. Så jag är en van bloggare samt att skriva är ännu ett av mina intressen.

18. Åsa Berg, 38,   Stockholm 

Jag tycker att jobbet är mitt för att jag  har en flexibel arbetssituation där mitt nuvarande arbete tillåter att jag gör annat under perioder. Jag tycker att jobbet är mitt för att jag har en livserfarenhet och en arbetslivserfarenhet som gör att jag kan se saker ur olika perspektiv. Jag är som person nyfiken på livet, det tror jag är viktigt om man söker ett jobb som detta.

Jag har två egna barn som vi har rest mycket med så jag vet vad man som förälder önskar när man reser. Jag är utbildad hälsopedagog, personlig tränare och kostrådgivare  och vet vad man vill ha om man reser med hälsan i fokus.Under åren som gått har jag arbetat mycket både som anställd och som egen företagare och många gånger har utlandsresan varit min chans till återhämtning. I min värld är återhämtning att ta igen förlorad sömn, att äta goda måltider i lugn och ro, att dricka paraplydrinkar till solen går upp, att bada i varma hav och pooler, att umgås med sina nära och kära utan en tanke på morgondagens alla måsten, att hinna med sin träning och att testa nya saker. Att resa är att våga prova nya saker och inse att man aldrig är för gammal för att utvecklas och skaffa sig nya erfarenheter. Med den insikten i ryggsäcken tror jag att jag är perfekt för detta arbete.

19. Yaiza Aho, 30, Eskilstuna

Tänkte härmed chansa på att ni väljer ut mig bland miljoner ansökningar.

1: Jag är småbarns mamma och BEHÖVER åka nånstans ensam.

2: Jag har aldrig varit på något av ställena ni ska ha reportage om.

3: kan skriva intressanta texter om allt och inget.

4: Älskar att fotografera och tar hellre en bild mer än en bild mindre.

5: Har inga fobier så alla uppdrag görs med glädje.

6: Jag har en speciell personlighet, ingen är som jag, öppen rolig och udda.

7: Jag är LAT och bekväm av mig.

8: Kan lätt gå fram och prata med okänt folk eller folkmassor.

9: Är arbetslös nu så jag har många lediga veckor.

10: Det kan inte gå fel om ni väljer mig.

20. Sara  Tidholm, 24, Stockholm

EN ansökan för världens bästa jobb har ni nu framför er.

TVÅnget att vara simkunnig, att kunna mottaga massage samt att kunna ligga på latsidan klarar jag lätt.

TREvlig, trendig & tremendous vill jag att bloggen skall bli.

FYRAr gärna av fotoblixtar för Amelias & läsarnas räkning.

FEM myror är som bekant fler än fyra elefanter och dessa plus eventuella andra exotiska djur utforskar jag för konstens skull.

SEX on the beach, vill jag avnjuta i höga glas tack!

SJUkdom kan självfallet inträffa även på världens bästa resa, jag berättar gärna om mina 16 dagar pa intensiven i Kyoto.

ÅTTAarmade bläckfiskar får mer än gärna hamna på min tallrik!

NIO månader om året pluggar jag vid Stockholms universitet till Civilekonom, resterande tid reser jag så mycket jag kan.

TIOman Islands i Malaysia har jag tidigare besökt, nu är det dags att testa fler av världens bästa stränder!

21. Anna Bolin, 28, 

Levnadsglad, ambitiös kvinna i sina bästa år (jag är 28år)

*Jag har två barn hemma hos mig varannan vecka som är 5 och 6 sex år.

*Jag älskar att iakta, beakta och reflektera och att skriva!

*www.annasfeta.blogg.se (min egna blogg)

*Har en touch av övervikt och konstant klåda i hårbotten, men i övrigt ganska attraktiv.

*Har rest till Australien, USA, Singapore, Italien, Portugal, Spanien och skåne tidigare i livet.

*Sa Jag att jag älskar att skriva?

*Talar flytande engelska.

*Jag är social, drivande och målinriktad.

*Får en pyjamas varje lill-julafton av min mormor.

22. Daniel Gustafsson, 25, Trosa

Vad sägs om att få era reportage skrivna av en polisaspirerande ensamstående ung pappa på 25 år, vars framtidsdröm är att lugnt kunna glida ner till ett av mina caféer världen över i en svart Chevrolet Impala -67 likt Dean i "Supernatural", slänga upp skinnjackan över axeln för att sedan gå vidare inåt, hälsa på folket och ställa mig bakom baren, redo att ta mig an kvällens skift medan solen sakta drar sig ner över horisonten - That would be me! ;)

Nu tillhör inte jag en av alla de övriga miljoner tjejer ni fått som ansökt(det måste väll vara något sånt va? :p) dels då jag är kille, men också på det sätt att jag inte sitter var kväll och bloggar tanklöst om hur överdrivet intressant min dag var. Jag skildrar snarare världen ur mitt sätt att se den och skulle måla upp hela upplevelsen i resebloggen, samtidigt som jag kunde skriva dagbok med mina tankar under resans gång med en touch av MIG och den jag är.

23. Jagoda Marusic, 27, Stockholm

I den fulla tågterminalen fanns det inte en enda skylt skriven på engelska. Tåget skulle avgå vilken sekund som helst. Mina vänner frågade runt, och gång på gång fick de ett "no english", "No english" till svar. Otålig som få, drog jag in luft i strupen och vrålade ut ett "IS THERE ANYBODY WHO SPEAKS ENGLISH IN HERE?" Medan det välklädda folket backade för en, för dem, galen västerlänning kom en vacker kinesisk kvinna fram till mig och sa "Yes, how can I help you?" "I want to go to the Great Wall"...

24. Åsa Dejus, 31, Obbola

Studentlivet innebär en träning i att göra väldigt lite under stora perioder och väldigt mycket

under små perioder av terminen. När jag började studera letade jag efter utbildningar inom vindrickande, massagemottagande och bokläsning, valet föll då självklart på att läsa till jurist. Under 6 år har nu mitt liv bestått av att lära mig allt om juridikens magiska värld, en mängd böcker har jag läst, vin har jag druckit både för att fira att jag förstått det jag läst men även för att försöka göra det jag läst mer begripligt, massagen har varit nödvändig för att efter allt läsande orka med att skriva rapporter om det jag läst och ibland till och med förstått. Nu med de sista meningarna jag har kvar ska jag försöka ge er en sammanfattad bild av vem jag är och varför just jag skulle passa som handen i handsken för denna tjänst.

Jag har arbetat med allt ifrån telefonsex ( ja ni läste rätt och snälla döm mig inte för hårt) till att vara lågstadiefröken, plugga till dataprogrammerare och växla till att bli jurist, som växlar till att bli, förhoppningsvis, forskare inom freds och konfliktstudier. Det har inneburit att lära mig möta och bemöta en rad olika människor med diverse olika karaktärsdrag och personligheter, och lära mig hur jag på bästa sätt kan lösa problem som kan uppstå när olika personligheter samlas och försöka samsas och enas. Det här är sista meningen ni får av mig, men förhoppningsvis inte den sista, utan jag håller min tumme korsad för att ni ska tycka att det här brevet var tillräckligt kul och intressant för att jag ska få berika världen med mina strandreportage.

25. Patrik  Sokolnicki , 28 år, Stockholm

Mening 1:Berätta med högst tio meningar varför just jag är perfekt för jobbet säger ni?

Mening 2: Hej jag heter Patrik Sokolnicki .

Mening 3: Jag är en e ntrepenörssjäl   som för tillfället håller på att skapa Stockholms första gratistidning riktad till turister i åldern 18-35

Mening 4: Jag är simkunning(sist jag kollade),och jag har DEFENETIVT kapaciteten att vila/göra ingenting under långa perioder.

Mening 5: Som jag nämnde i mening 2 är jag en e ntrepenörssjäl (jävla tjat)

och har därmed tidigare erfarenhet av självständigt arbete och förmågan att vara ansvarsfull inför mig själv, andra och mitt välbefinnande.

Mening 6: Angående arbetsuppgifterna att skriva fyra fristående reportage och fota så kan jag hänvisa till mening 3 som nog borde berätta om min duglighet kring detta.

Mening 7 Fan hoppas inte er annons på ams.se bara är ett aprilskämt och att ni just nu garvar åt min ansökan.

Mening 8: Då jag är "egen" som det så fint heter ,så kommer jag inte ha några problem att frigöra fyra arbetsveckor

Mening 9:Ja jag kan lätt och utan några som helst problem jobba sena kvällar.

Mening 10 Jag är van att röra mig bland många människor!

26. Hannah-Åatricia Nyberg, 24, Stockholm

24 år gammal, men lever som om jag vore 45 år. Jag flyttade hemifrån och började jobba när jag var 15 år vilket gjorde att jag blev "vuxen" långt före mina vänner. Eftersom jag byggt upp min egna trygghetszon med mitt hem som fristad och mitt arbete som bästa vän så behöver jag en knuff i ryggen för att komma ut och se världen och göra något riktigt livsglädjande istället för att vara en kontorsråtta som somnar i soffan på fredagskvällar.

Jag skulle säga att jag är självständig eftersom jag länge klarat mig på egen hand och jag är inte rädd för att ta för mig. Så med andra ord vet att jag skulle klara mig själv på egen hand ute i vida världen. Det är bara att jag inte vågat ta det steget ännu.

27. Malin Osobi. 38, Stockholm

Jag är en 38-årig copywriter/skribent med ett starkt intresse för sol, ljumma vindar, havsbris, sand mellan tårna, svalkande drycker, välgörande massage, turkiska bad  och annat som hör till en strandtestares vardag.  Som ensamstående mamma med semesterglada barn är jag också van vid att resa ”på egen hand”, dvs som den enda vuxne i sällskapet. Det har jag gjort årligen sedan minstingen som nu är sju år var en rultande strandslottsbyggare på ett och ett halvt.  Jag har inga som helst problem med att självständigt utforska  nya platser och stränder, tvärtom, jag njuter av egentid och älskar att prata med nya människor - turister såväl som lokalbefolkning. Fördelen med jobbet som strandtestare utan barn innebär ju dessutom att man för en gång skull får sola HELA kroppen, även halsen, vilket är stört omöjligt med två vågade vattenfantaster som resesällskap.

Under förra året jobbade jag på frilans med att bearbeta Apollos reseguider. Oerhört spännande , trots att jag då inte fick chansen att besöka de exotiska resmålen utan helt enkelt fick lita på reseledarnas utsagor. Även om jag inte livnär mig som strandtestare idag besitter jag nog alla de egenskaper som krävs för att vara lyckosam i rollen. Jag är social, öppen, kommunikativ, flexibel, något morgontrött eftersom jag älskar sena kvällar, självständig, initiativrik och orädd.  Självklart är jag både skriv– och fotokunnig och jag känner skillnad på tropiska fiskar och hajar.28. Anna Cederlund, 

För 4 månader sa jag upp mig från min heltidstjänst. Det var dags att vända blad och min pojkvän hade fått jobb i London, så vi bestämde att vi skulle flytta dit båda två. Sagt och gjort, den 8:e januari detta år, satt vi där i ottan på Arlanda med 80 kg packning. För min del betydde det, inte bara en flytt till ett nytt land och en ny stad utan även att jag skulle få se London med egna ögon, irl. Jag älskade, och älskar fortfarande London och dess fuktiga, avgasfyllda luft, dock slutade historien hastigt och olustigt 3 månader senare, då jag satt på flyget tillbaka till Stockholm.

Väl i Stockholm stod jag utan jobb, en väldigt tunn plånbok, en uthyrd lägenhet och med en mycket oskön känsla: Men det här händer inte! Otroligt nog har det mesta ordnat upp sig på ett alldeles förträffligt sätt och livet har, efter en hel del tårar och slit, fått rätsida bara en månad senare. Jag kan dock inte låta bli att tycka att det skulle vara fantastiskt att få toppa 2011 med uppdraget som strandliggare! Håller ni inte med? I övrigt vill jag tillägga att jag är en levnadsglad och drömmande webbkommunikatör med ett enormt intresse för härliga möten med människor, sand mellan tårna, tid för eftertanke och en hyfsat grym fotograf.29.   Robert Ekblom, 25, Umeå

1: jag särskriver inte! ;)

2: livsnjutare är bara förnamnet, jag hade tagit bra hand om alla stränder jag besökt

3: garanti på bra bilder utlovas då jag är fotograf

4: jävligt rolig, öppen & social person som inte hatar att träffa nya människor

5: jag är norrlänning

6: jag är ung (25 ) & har mustasch ! kung

7: jag är ansvarsfull och ger alltid 110% på alla uppgifter jag får

8: världsmästare på drinkprövningar (inofficiell  titel)

9: alltid glad

10: kolla punkt 1

30. Therese Serra, 41, Huddinge

Jag har haft cancer i ögat, men har nu jobbat i 2 år och det har gått bra. Jag tycker detta jobb passar mig eftersom jag har simtävlat, jobbat med människor hela mitt liv, jag älskar att resa dock har jag inte haft råd med detta på grund av att jag har 4 barn, men nu har barnen växt upp. Jag är också duktig på att skriva och att prata engelska/svenska,jag är också social och har lätt att prata med nya människor.

31. Jessica Bergholm Ricksäter, 

Med mig som strandtestare skulle ni få en person som ärligt testar och skriver för er målgrupp och som förstår gruppens krav och drömmar. Jag har rest mycket, både med vänner, min man, i jobbet och med mina barn och bott på alla sätt; charter, bokat själva hemifrån, fixat boende på plats. Jag söker det bästa, är kritisk, analytisk och en van förhandlare. Mina intressen är kultur, mat och dryck, resande och litteratur.

Nu har jag precis sagt upp mig efter 17 års anställning på SEB för att fundera på vad jag ska bli när jag blir "stor". Hela syftet med min "timeout" är att prova nåt nytt, göra ingenting i perioder och framför allt våga testa nya grejer med passion. Jag skulle vara som klippt och skuren för detta uppdrag då jag är närvarande, har tid och är passionerad och kan få fram det alla läsare vill veta om respektive resmål samt formulera det i intressanta blogginlägg och artiklar. Med förhoppning att höra från er inom kort för att diskutera en eventuell anställning som strandtestare.32.
 Marlene  Sever , 35år, Stockholm 

Jag är en utåtriktad, orädd, trevlig och mycket social tjej. Jag är öppen och envis, har mycket skinn på näsan och nära till skratt. Jag är väldigt resvan och självständig och har bland annat varit i 33 länder samt rest jorden runt på egenhand. Detta gör att jag har stor erfarenhet av olika länder, miljöer och möten med människor. Jag älskar att skriva och behärskar svenska och engelska perfekt i tal och skrift! Ett av min stora intressen är fotografering så jag kommer att ta professionella bilder till mina reportage. Jag är mycket ansvarsfull och har en mångfacetterad yrkesbakgrund. Jag har god kondition, simmar mycket bra och har dyk certifikat. Som ensamstående mamma till en två årig son har jag absolut inga problem med att koppla av, få massage, testa solstolar, dricka vin och bara vila. Jag skulle njuta av varenda sekund av lättja och avkoppling!

33. Oskar Bäckström, 25, Umeå

Med den rubriken fångade jag din uppmärksamhet.

Det var precis det jag ville. Jag vill att ni väljer mig för att:

- Jag älskar att resa.

- Kan skriva.

- Kan fota.

- Behöver en dos D-vitamin.

 34. Caroline Lindkvist, 29, Billesholm

Fötterna älskar att gömma sig i sanden, solstolen är varm och skön .. och mitt hår är vått och fullt av salt från havet. då kommer servitören med ett vinglas och serverar mitt ett glas vitt vin i solnedgången, tar fram laptopen och loggar in på min blogg hos amelia efter en lång och slitsam dag.

Vilket lysande arbete !! Hittade er annons via platsbanken och härmed skickar jag in mitt intresse. Just nu är jag anställd av min kommun som barnskötare (tim)  och visst kan jag sätta mig ledig när det passar er, då jag sätter mitt eget schema och arbetar självständigt. Har just genomgått en cancerbehandling och skulle mer än gärna vilja koppla bort och av en stund. Jag har heller aldrig vart på solsemester. Träffar mer än gärna nya människor och ser mig omkring på nya platser. Trodde jag skulle ut och resa tidigare, men fastnade 3 år i Holland.

Älskar att fotografera och vara ute i nya miljöer. Har provsmakat viner och drinkar i många sammanhang då mina vänner övat inför bartender recept.

35. Tina H-Krusell, 37, Gotland. 

Varannan vecka-mamma, särbo, hyr lägenhet och äger en bil och betalar alldeles för h öga bensinräkningar varje månad. Jobbat inom besöks- & turismnäringen i 20 år. Jag har bland annat arbetat som reseledare & guide, servitris, bartender, ekonomiansvarig, kontorsansvarig och nu jobbar jag med kommunikation/information m.m. Övriga kvalitéer är att jag kan prata och umgås med alla, ansvarsfull, självständig, har h ög arbetsmoral, sätter mig själv före disk & städning men inte framför familj och vänner.

Är inte flyg - eller vattenrädd… Gillar att skriva, fotografera, läsa och att resa samt njuter av mat & vin. Bloggar & twittrar.  En upplevelse som detta skulle vara något ovanligt, fantastiskt, helt crazy, lärorikt, kul, solbränt, blött och en möjlighet att få göra det jag gillar så mycket; resa, fota & skriva!

36. Lotta Ruokunen, 33, Stockholm

Lotta var en spontan, social, aktiv, glad, lite smågalen (på ett positivt sätt!) tjej, intresserad av mode, musik, dans, böcker, resor och äventyr. Hon träffade en kille som hon skaffade barn med. Nu är Lotta något sliten, trött, rutinbunden och faktiskt en ganska tråkig kvinna, som fortfarande har samma intressen som förut, men som hon inte har orkat prioritera framför familjelivet. Nu är tiden mogen för Lotta att hitta sig själv och sitt inre jag igen: sonen är mer självgående, likaså mannen. Därför hoppas hon få chansen att göra allt det hon intresserar sig för genom att bli Amelias strandtestare. Lotta är jag.37. Petra Backteman, 29, Stockholm


I maj 2011 tar jag examen från Skrivarakademin i Stockholm. Skrivarakademin är en tvåårig CSN-berättigad heltidsutbildning inom kreativt skrivande, till vilken man ansöker genom arbetsprover. På Skrivarakademin har jag under dessa två år jobbat med att skriva egna texter och läsa andras – allt från kåserier och poesi till skönlitterära alster. Jag har fått möjlighet att få mina egna texter bedömda av olika författare en gång i veckan (och själv bedömt andra elevers texter utifrån vissa principiella kriterier).

I februari 2010 vann jag Monads filmmanustävling och honorerades med 5000 kronor. Jag har tidigare arbetat som Säljchef på Hotell Laponia i Arvidsjaur, där jag sålde eventlösningar, konferenser och turistiska upplevelser till både privatpersoner och företag. Hotellet är Norrlands andra största hotell, och arbetet gick mycket ut på att främja turismen i Lappland – arbetsresor till främst Norge och Tyskland förekom. På gymnasiet gick jag Specialutformat program med inriktning på fotografi. Jag pratar engelska och tyska flytande, och hankar mig fram på spanska. Att skriva och resa ligger mig varmt om hjärtat, och på grund av ovanstående – men främst för att jag är en positiv, ansvarsfull och levnadsglad person som älskar nya utmaningar, är jag säker på att jag är rätt person för Er.

 

38. Jennifer Fincher, 31, Enköping

Jag är eldfakir, dansare, servitris, kock, guide och reseledare. Jag har bla jobbat med Circus Circör och TV400. Jag är van att röra mig bland folk eftersom jag jobbat inom restaurang branchen i många år. Just nu så holler jag på att utbilda mig till Undersköterska. Jag tycker att jag skulle passa bra till jobbet som strandprovare. Eftersom jag rest väldigt mycket och även är utbildad och jobbat med det mesta inom turism. Vill ni veta mer om mig så ring eller gå in på min Myspace.

39. Marie Larsson, 42,   

Söker tjänsten eftersom min far, herr Gripenkloo, hotar att göra mig arvslös om jag inte någon gång i livet kan uppvisa en lönecheck. Jag mycket goda erfarenheter av arbetsbeskrivningen och jag är övertygad om att jag kommer att passa perfekt!

Som dotter till en miljardär, herr Gripenkloo, är det just sådana här saker man fördriver tiden med. Testa olika stränder, div sportaktiviteter, shopping, drinkmingling samt blogga. Det här kommer att gå galant! (ingår privatchufför från Er eller kan jag ta med mig James).40. Ellen Källberg, 28, Jönköping

- Är den som skrattar lite för högt, spelar korpenfotboll så att sommarbenen är fulla av blå- märken, gillar ord (andra kallar det felaktigt språkpolis) och längtar efter att skörda myntan på kolonilotten till mojitos!

- Jobbar med personliga möten och att utvärdera mässor, skulle gärna komplettera med att utvärdera stränder!

- Försöker ständigt prata på landets språk, resulterar ofta i att mitt resesällskap skäms lite. - Bloggar i jobbet idag, där mina filosofiska och konkreta uppfattningar om mässor dyker

upp http://www.massguru.se/index.php/blogg/

- Har rest mycket, pluggat utomlands, reser i jobbet men främst av allt så har jag cirka 17 resor som jag konstant planerar.

- På stranden tänker jag, läser, badar, iakttar andra (speciellt deras badkläder), äter, glöm- mer att dricka vatten och diskuterar temperaturen i vattnet slaviskt.

- Konstigt citat om Ellen: ”Du är en mycket gammal person, instängd i en ung människas kropp”

- Klickar med taxichaufförer och har därigenom lärt mig mycket om kurdistan, blivit med- bjuden till Syrien, och senast fick jag hejdåfrasen ”Kul att träffa dig, ha det bra busunge!”

- Har alltid som ambition att göra något kreativt på stranden, exempelvis måla eller dylikt - slutar med en hög böcker och ett (!) vykort till 90-åriga mormor som postas om jag har tur.

- Det kommer inte många sådana här chanser, det vet både ni och jag... så det gäller att ni tar den och träffar mig, innan någon annan gör det!

41.   Matilda Tjerneld , 28 år från Västerås

Jag, en arbetslös singelkvinna i mina bästa år, sitter just nu och tynar bort på mina 38 kvm belägna i gurkstaden Västerås. Skickar ett mail, tittar på duvorna som parar sig på taket intill (kul att nån får till det), suckar, äter några naturgodisar (som jag veeeeeet är vanligt godis som bara har klätt ut sig till nyttigt) tänker att jag borde skicka fler mail, tar ist en godis till.... All outlöst kreativitet i mig håller på att implodera. Och det är då jag ser den- OASEN (iaf en hägring av den)- Amelia söker strandtestare!  Ok... ansökan, vad skriver man...

Simkunskaper: Jo, jag.."Är praktiskt taget en fisk!", massage: "Besitter en mycket knådvänlig kropp", drinkprovning: "Har svampartade kvalifikationer", röra mig bland människor: "får Bindefeldt att framstå som en enstöring", självständig: är mitt mellanamn. Om jag inte får detta jobb ser jag framför mig läkaren framföra dödsorsaken till mina nära: Tyvär, hon ruttnade bara bort, brist på äventyr, sol och allmän yttre stimulans. Amelia, rädda mig från detta fruktansvärda öde!

42. Katharina Kuldsaar, 33 i höst, Ljusdal

1.        Ligger i skilsmässa efter ett 12 år långt förhållande.

2.        Genomgått en Gastric Bypass operation, gått ner 62 kilo & fryser så jag skakar!

3.        Behöver värme värme värme för att bli hel.

4.        Behöver en utmaning, älskar att blogga! Bloggar dagligen.

5.        Pluggar grafisk design, tufft och kul, kan behöva lite pauser!

6.        Ensamstående mor åt en 3½åring och kan behöva en vecka då å då för mig själv!

7.        Älskar nya människor & platser!

8.        Fotograferar gärna, har egen systemkamera som brukar hänga med för jämnan.

9.        Är på jakt efter mig själv efter alla hårda kamper jag precis genomgått, vore skönt att få tid att fundera!

10.    Det låter nästan för bra för att vara sant i mina öron, vilken möjlighet!

43. Catarina Berglund, 40, Hägersten

Våga skicka en nutida, modern kvinna. Jag är 40 år, har skaffat barn på egen hand via insemination i Köpenhamn. Är journalist och tar dottern Mary (ett år i juni) med mig, hon är social och van att hänga med. Jag kan jobbet. Bloggade från USA valhösten 2008 om högt och lågt, personligt utan att bli för privat (förutom att jag också skrev artiklar och reportage till papperstidning och webb). Har tidigare skrivit reseguide för Expressen. Jag ser fram emot avslappnat strandliv, där det i mitt fall skulle ingå såväl paraplydrinkar som sandslottsbyggen!

44. Anna Löfroth, 40år, Östersund

Som blivande specialistläkare på en Hud- och könsmottagning är strandtestare den perfekta uppgiften för mig. Att resa dit där mina framtida patienter får sina åkommor så väl dag- som nattetid skulle vara mycket intressant och lärorikt. Med full support från min man på hemmaplan med våra barn, snart 6 respektive 10 år, kan jag med liv och lust ta mig an uppdraget. Jag lovar att inte propagera för solskydd och kondomer utan testa allt- inom äktenskapslöftenas och lagens gränser förstås.

Jag skulle recensera badstränderna, miljön, aktiviteterna och samtidigt vilja förmedla lukterna, färgerna, ljuden och smakerna av livet på stranden. Men framför allt mötet med människorna med sina livsöden och historier. Lite som "Eat, pray and love", av Elisabeth Gilbert, fast mer "Eat, swim and love" och kanske lite "pray". Med min yrkeserfarenhet skulle jag kunna bidra med ett spännande perspektiv på strandlivet.

45. Marie Angle, 40, Kristinehamn

Menar ni att det finns områden på den här planeten där sommaren lever, där solen faktiskt skiner och dagarna är långa och lata och där jag skulle kunna få betalt för att ligga vid poolen, sippa på en drink och ostört plöja igenom Jane Austens samlade verk?  Menar ni verkligen att min vampyrbleka, lätt begagnade 40-åriga mammakropp en gång i livet skulle få känna på hur det känns att leva ett liv i sus och dus på platser där jag skulle få chansen att möta nya spännande människor och prova nya upplevelser?  Menar ni på fullaste allvar att en hårt arbetande gymnasielärare med gigantiska studielån, reslust och författardrömmar (vet inte vilket som är värst att leva med) helhjärtat och ostört skulle få ägna mig åt att dokumentera min lyxiga vardag och omsätta den i fyndiga blogginlägg och en och annan artikel som skulle publiceras i Sveriges ledande kvinnotidning. Haha ha ha haha. Räkna med mig, är ni snälla!

46. Marija   Knezevic, 37, Stockholm

Skriver bra, anpassningsbar, öppensinnad, analytisk och fullkomligen älskar stränder.

Ps. Är 2:a generationens invandrare, kvinna, gay och har ärr på ena balansorganet. Med mig behöver ni aldrig mer kvotera in någon.. Ds.

47. Minna Paananen, 34, Visby

Behöver ni en 34-årig Norrlandsböna som sa upp sig från sin anställning som tandsköterska på folktandvården, sålde sitt hus och flyttade ensam med sina två barn till Visby, 100 mil från hembyn, för att leva sin dröm? En dröm som hon haft sen barnsben om att läsa arkeologi och gräva efter forntiden? Tillsammans med sina två barn byggde hon upp ett liv och ett socialt nät på en plats hon aldrig besökt tidigare, och har passat in som fisken i vattnet. Isåfall är det mig ni söker.

Nu, tre år senare står jag med en blivande fil.kand i arkeologi och funderar på framtiden. Så, vad händer nu? Nästa år är planen att läsa Etnologi på distans och vad skulle passa bättre än att då och då göra en resa till främmande länder och dokumentera stränder, semesterliv och de människor som rör sig där?

48. Eddie Niklasson, 50, Göteborg

Jag har aldrig varit ute och rest, så jag har inget att jämföra med, därför blir det att man ser mycket med nya ögon. Är även i fel ålder och har ingen kropp som väcker uppmärksamhet, detta kommer att göra att jag inte alltid blir perfekt behandlad på alla ställen. Men är en livsnjutare som tycker om att njuta av ett glas vin, uppskattar charmen av det ibland enkla. Att få testa och njuta och olika kulturer, träffa människor under former som granskare vore en utmaning. Som kund är jag extremt kritisk, är inte rädd för att påpeka fel. Men ger mer än gärna beröm för det som är bra. Är duktig på dator och det skrivna ordet.

49. Ametist Summanen, 55, Stockholm

Jag är expert på att göra ingenting - om ingenting innebär att ligga och läsa, betrakta omgivningen och fundera lite löst på meningen med livet. Jag kan både simma och dricka drinkar - men har ändå koll på mig själv och skämmer inte ut mig (eller er). Jag tar inte av mig överdelen på bikinin och låter allt svämma över (har faktiskt helst baddräkt) och jag häller inte i mig för många drinkar. Jag älskar att läsa och skriva och att träffa folk. Lite lättsamt " ...jaha, här ligger jag på min solstol och äter glass och funderar på om jag ändå skulle bantat lite mer...". Men kanske med lite allvarsam ton bakom "... se ut som man vill. Tänk om alla kunde få se ut som de gör. Att ha jättehåriga ben är inte det roligaste och dyrt blir det också om man ska behandla det...". Jag VILL verkligen göra detta jobb och viljan, energin bakom spelar stor roll, dessutom har jag rätt personlighet, utbildning och livserfarenhet.

Tillbaka till Strandtestar-sidan

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!