amelia är först med att ha en osminkad kvinna på ett omslag!

amelias nya magasin är ute i butik nu, och om du sett det har du nog lagt märke till att tv-profilen Carin da Silva som pryder omslaget är helt osminkad - något vi är först med i Sverige att göra!

Som första magasin i Sverige har vi en osminkad kvinna på vårt omslag. Det säger ganska mycket om de skönhetsideal som finns, eller hur?

Carin da Silva fotades helt osminkad, men också med full makeup - för att visa skillnaden.

"Jag ställde upp utan makeup och retusch på amelias omslag för att visa den osminkade sanningen", skriver Carin i magasinet.

Hon skriver att hon gärna är den som tar på sig lite foundation och unnar sig lyxen att fixa ögonfransarna, men att hon på senare år har funderat mycket på de överdrivet fantastiska bilderna vi visar upp på oss själva och våra liv, och hur de påverkar andra.

"... det är viktigare än någonsin att vi visar upp den sanna bilden, så snygg inte blir en norm som får en att må dåligt om man för dagen inte uppfyller 'fräshkraven'. "

Över Carins hela osminkade omslag har vi lagt ett halvt omslag där hon är i full makeup och stylat hår. När man jämför bilderna bredvid varandra är såklart skillnaden stor - men på båda bilderna är Carin lika vacker.

"Jag vet att alla kan se ut som stjärnor efter 1,5 timmes smink, med bra ljus och en fantastisk fotograf. [...] Men det ansikte jag visar upp i rutan är en konstnärs verk. Det är inte så jag ser ut till vardags, även om många verkar tro det", skriver Carin och fortsätter:

LÄS OCKSÅ: Chefredaktörens ord om amelias omslag

"Låt inte alla dessa uppsminkade kvinnor bli till orimliga skönhetsideal. Om jag får önska börjar vi visa varandra den osminkade sanningen lite oftare. Glädjen och oron. Det vackra och kaoset. Vad det innebär att vara människa. Där utseendet och ytan inte är måttstocken på vare sig ditt eller mitt värde."

Läs hela intervjun med Carin da Silva HÄR.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!