Höstens stora HÄLSO-ASTRO (mental kraft och stenar som ger energi)

Hur kan du hitta mer kraft och lugn med ditt stjärntecken som utgångspunkt? amelias astrolog Helena Biehl guidar dig till en ­andligare vardag, med ditt stjärntecken som vägledning. (Och ja, det är totalt ovetenskapligt men ändå ganska intressant, eller hur?)

Väduren: 21 mars - 20 april

Din andliga profil: Neptunus är Vädurens andliga planet. Det ger Väduren förmågan att kunna se livet från ett vidare perspektiv och att känna skillnaden mellan rätt och fel väg. Många Vädurar kan under senare år ha känt sig kallade att utforska sin andlighet. Så länge du inte upplever att du påtvingats någon annans sätt att tro så är du nyfiken och öppen.

Hitta kraften: Vädurens utmaning under 2019, och fler år framöver, består i att kombinera de världsliga förpliktelserna gällande pengar och karriär med ett sätt att leva som går hand i hand med övertygelsen om vad som är rätt och riktigt. Se tro och tillit som muskler, som kan tränas upp. Öva genom att meditera och fokusera inåt.

Din må bra-sten: Blodsten.

Oxen: 21 april - 21 maj

Din andliga profil: Oxen kan falla totalt för en spirituell väg och sedan hålla fast vid den benhårt. Det är Oxens förkärlek för rutiner som gör att det är så lätt att praktisera samma andliga övningar dag efter dag. Oxen kan komma att finna mycket tröst i ett aktivt spirituellt liv under kommande år, där oväntade förändringar väntar. Oxen får lugn av att utöva meditationsövningar.

Andliga utmaningar: Livsförändringar som det lugna tecknet Oxen inte kan påverka kan skapa obehag. Att praktisera övningar där du fokuserar på att släppa negativa känslor, som till ­exempel NLP (neuro linguistic programming, även kallat ”tapping”) kan ­hjälpa.

Din må bra-sten: Bergskristall.

Tvillingarna: 22 maj - 21 juni

Din andliga profil: Neptunus, den ­spirituella planeten, är din karriärplanet. I ditt horoskop betyder Neptunus placering i din karriärzon just nu att du hamnar rätt i jobbet, genom att låta dig vägledas av din inre kompass.

Hitta kraften: Din egen andliga planet kommer att befinna sig i ditt horoskops spirituella zon under kommande år. För Tvillingarna betyder det att intresset för att testa nytt ökar. Genom att bejaka din andliga sida kommer du att uppleva att du nästan per automatik guidas mot ditt livskall.

Din må bra-sten: Månsten.

Kräftan: 22 juni - 23 juli

Din andliga profil: Det värde du har gett åt passerade livshändelser är avgörande för hur ditt liv flödar. Våga dela dina motgångar med andra, det hjälper både dem och dig. Känslan av att göra skillnad ger dig tillfredsställelse.

Andliga utmaningar: Om du tänker att du är svag, sjuk eller inte kan så blockerar du dina förmågor. Se det som att du i grunden är kapabel till ALLT och att livet har gett dig särskilda kunskaper genom dina prövningar. Försök se dina erfarenheter som en styrka.

Foto: Coldmoon_photo

Din må bra-sten: Rubin.

Lejonet: 24 juli - 23 augusti

Din andliga profil: Månen är Lejonets spirituella planet. Lejonets känsloliv och humör kan antingen höja din förmåga att öppna dörren för din andliga utveckling – eller stänga den. En dålig dag kan din ­förmåga att ”känna in” rätt väg förmörkas av ilska eller stress.

Hitta kraften: Genom att göra tacksamhetsövningar och minimeditera kan du snabbt vända de stunder då du känner dig ”fast” i omständigheter som du inte trivs med. Lejonets horoskop antyder att snabba och oväntade karriärvändningar väntar. Praktisera meditation och dagliga visualiseringsövningar för att hamna i ett positivt ­energiläge.

Din må bra-sten: Turkos.

Jungfrun: 24 augusti - 23 september

Din andliga profil: Årets många förmörkelser aktiverar din spirituella zon i horoskopet. Den spirituella planeten, Neptunus, har under flera år rört sig genom ditt kärlekshus. Den kommer att fortsätta göra det under kommande år. Det ger ett viktigt budskap: älska dig själv och du kommer alltid att finna kärlek.

Hitta kraften: När du fokuserar på ditt inre värde, och ger dig själv dagliga bevis för att du uppskattar och tar hand om dig själv, så signalerar du till universum att endast gott får komma in i dina kärleksrelationer. Det är din uppgift att släppa dina föreställningar om HUR ditt kärleksliv ska se ut och istället ställa in dig på att ta emot det som livet vill ge dig.

Din må bra-sten: Opal.

Jobba på att ta hand om starka känslor direkt, oavsett om det är rädsla eller stress. Foto: slavemotion

Vågen: 24 september - 23 oktober

Din andliga profil: Neptunus befinner sig just nu i den del av horoskopet som styr över din hälsa och ditt arbete. Det visar på en viktig koppling mellan din andlighet och ditt välmående. Dina känslor kan sätta sig som proppar i ditt energisystem.

Hitta kraften: Var noga med att direkt ta hand om starka känslor, vare sig de är frustration, rädsla eller stress. Om dina känslor och ditt ansvar kring ditt privatliv känns för stora för att hantera, be om hjälp och vägledning framåt.

Din må bra-sten: Safir.

Skorpionen: 24 oktober - 22 november

Din andliga profil: Den andliga planeten Neptunus rör sig igenom Skorpionens femte hus under kommande år. Ett barns vägval i livet kan smitta av sig på Skorpionföräldern. För Skorpioner som inte har barn kan det istället vara sättet att roa sig som färgas av ett behov av filmer, musik och böcker med en varm och medkännande underton.

Hitta kraften: Venus, kärleksplaneten, är Skorpionens andliga planet. Vid tvivel eller svårigheter i livet – placera ditt fokus på kärlek och skicka omtanke och värme.

Din må bra-sten: Akvamarin.

Skytten: 23 november - 22 december

Din andliga profil: Skytten är känd som ”gurun” eller ”den religiösa ledaren”. Intresset för att lära sig att se livet från många olika perspektiv har skänkt hen ­insikter som kan hjälpa många andra. Skyttens viktigaste kliv i livet sker ofta ­genom ”kriser” eller avslut, och med tiden inser Skytten att varje förändring bär på värdefulla kunskaper.

Andliga utmaningar: Pluto befinner sig i Skyttens ekonomiska hus nu och ­under kommande år. Innebörden av ”rikedom” kommer att förändras för Skyttens del. Fundera över vad som gör att du känner dig rik. Se dig värdig allt det du önskar, och det kan bli ditt.

Din må bra-sten: Topas.

Stenbocken: 23 december - 20 januari

Din andliga profil: Stenbockens år 2019 är ett mycket spirituellt år. Det sker endast en gång vart tolfte år, så den ­andliga betydelsen av det som händer Stenbocken är stor.

Andliga utmaningar: Stenbockens andliga liv mår toppen av att få intellektuella doser av kunskap, genom filmer, böcker eller gurus – se till att mata din själ med sådant. Stenbockens största utmaning är att inte glömma bort att ge sig själv tiden att djupdyka i information och kunskap.

Din må bra-sten: Granat.

Vattumannen: 21 januari - 18 februari

Din andliga profil: Strukturerade Saturnus styr över Vattu­mannens andliga del i horoskopet. Saturnus nuvarande vistelse i Vattumannens andliga hus ger en tydlig bild av ett starkt utvecklande år. En pågående summering av ditt liv ger dig insikter som kanske inte kommer helt smärtfritt, men som är befriande.

Andliga ut­maningar: Nu och under kommande år kan Vattumannens genialitet och intresse för det spirituella föda många ”ensamvargar” som sticker ut när de mobiliserar sig för ett högre gott genom att stå upp för välgörenhet, klimatfrågor och de förtrycktas rättigheter i samhället. Våga uttrycka dina tankar.

Din må bra-sten: Diamant.

Fiskarna: 19 februari - 20 mars

Din andliga profil: Med Neptunus, den andliga planeten, som stjärntecknets styrare, är det inte sällan som Fisken ­anses vara särskilt mottaglig för ­sanndrömmar och intuitiva budskap. Som om hen hade antenner på huvudet.

Andliga utmaningar: Baksidan av att vara så inkännande som Fisken ofta är kan vara mottagligheten även för energi-tjuvar och deppiga vibbar. Välj ditt umgänge noga och ge endast tid till dem som ger dig glädje tillbaka.

Din må bra-sten: Akvamarin.

Läs också: Så är du som partner – enligt ditt stjärntecken

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!