Artikeln innehåller köplänkar

Foto: Linda Åkerberg / montage

Yogadrottningen Rachel Brathen: "Yoga är inte bara för smala och viga"

Nyfiken på yoga? Här delar Yogagirl, eller Rachel Brathen som hon egentligen heter, med sig av sina bästa nybörjaryogatips.

Rachel Brathen

, mest känd under epitetet Yogagirl, svarar på tre frågor om yoga. Rachel Brathen har en väldigt populär Youtube-kanal och över två miljoner följare på sitt Instagram-konto.

 

Ibland känns det som om man ska vara vig och smal för att passa in i yogavärlden. Vad vill du säga till oss som känner så?

– Oj, bara att höra det gör att jag får lite ont i hjärtat! Det beror mycket på hur media porträtterar yoga. Vi ser bara smala, vita, superviga tjejer och det kan ge en väldigt skev bild av vilken typ av person man behöver vara för att kunna yoga. Sanningen är att yoga är för alla!

Sanningen är att yoga är för alla

Ja, yogaimagen blir lätt lite ytlig ... 

– Ja, och sociala medier har ett stort ansvar här. Jag var själv del av problemet för många år sedan och la ut väldigt mycket bilder på avancerade yogapositioner, men de senaste fyra, fem åren har jag valt att dela med mig av delen av livet som är mer på riktigt. Yoga handlar om att hitta frid i tillvaron och att lägga benen bakom huvudet har ingenting med det att göra.

Hur börjar man om man är så stel att man inte ens når golvet med händerna? 

– Du börjar precis där du är! Jag kunde inte nudda mina tår när jag började. Att säga “jag kan inte yoga för jag är inte vig" är som att säga “jag kan inte träna för jag är inte i form". Hitta en erfaren lärare och börja gå till klasser en till två gånger i veckan. Det finns även massor online, som gratisklasser på Youtube. Yoga en liten stund om dagen räcker gott.

 

Redaktionen väljer:

Även om det går att yoga utan, så blir det skönare för dina knän och du får även bättre fäste för dina händer och fötter, med en yogamattaLäs mer och köp här.

Ett yogablock hjälper dig att både hitta och komma djupare in i dina yogapositioner. Passar såväl nybörjaren som den mer erfarne yogin. Läs mer och köp här. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 6 nr av amelia - få rengöringsborste och hudvård. Läs mer!