Foto: Photodisc Green / www.jupiterimages.com/unlimited

Trött på allt tjat om bantning?

Har du också tröttnat på allt tjat om kilon hit och kilon dit? Frågan är om vi pratar för mycket om hur vi ska se ut istället för att fokusera på hur vi egentligen mår och vara nöjda med oss själva?Vad tycker du?

Normalvikt enkelt skriver att hon är trött på allt tjat om bantning! Att det är så enkelt att hålla vikten som att motionera varje dag och äta ordentligt, dvs 3 mål om dagen + 3 mellanmål. Att det handlar om att ändra livsstil. Att de flesta bara älskar att lata sig och äta osunt. 

 

Både lisa och fd bulimiker håller med.
Äter man och motionerar rätt så slipper man banta. Så enkelt är det ju! De är också trötta på att höra allt mat-är-dåligt-tjatet. Mat är trevligt om man äter lagom mycket - frukost, lunch, middag och några mellanmål.

  Jag börjar morgonen med juice, en grov smörgåsbit och lite gröt. Sedan går jag fram och tillbaka till jobbet i 45 min i rask takt för att städa järnet i 8 timmar. Jag äter frukt till mellanmål, äter sund mat med mycket sallad och går dessutom på Friskis & Svettis två gånger i veckan plus att jag rider en gång. Resultatet av detta är 40 kg övervikt skriver Annelie. Hon äter bara lite godis på lördagar.

 

Hannah skriver att det har hänt något
i vårt samhälle. Hon tror att många tröstäter eftersom vi får mindre kärlek och uppmärksamhet än förr. Att vi lever i små ”cyberspace bubblor” där vi alltid går att nå för samtal och forum på nätet gör att vi kan prata rakt ut från hjärtat, men att det inte räcker. Det är fysisk närhet vi behöver. Och att vi glömmer bort att lukta på blommorna och våndas över skönheten av en regnbåge.

  Är det så att vi blivit lata? Har datorn och mobilen ersatt våra vanliga fysiska möten? Och är det av tidsbrist eller facination av att sitta framför datorn som vi rör allt mindre på oss?

  Den här debatten är som vanligt högaktuell nu i jultider när alla härliga recept finns lättillgängliga på både smörkola och lussebullar och god mat. För att sedan bytas ut mot bantningskurer i januari, ackompanjerat av förmånliga erbjudanden om att börja träna på någon av våra träninganläggningar. Och vad är viktigast egentligen, att eftersträva en perfekt modellkropp eller att må bra och vara nöjd med sig själv?

Vad tycker du? Häng med i debatten i Damrummet!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!