Löpcoachen: Mina 5 bästa tips för en roligare löpning

Löpning behöver inte vara tungt och tråkigt. Det kan vara kul, lätt och färgglatt också – med härlig musik i lurarna och fika efteråt. Löpcoachen Petra Månström ger dig bästa tipsen för roligare och mer givande springpass.

1. Spring på ditt sätt

– Våga göra annorlunda, det är helt okej att till exempel bara springa på löpbandet om du föredrar det eller att du bara springer när solen skiner.

2. Hitta din springmusik

– Om du springer ensam kan rätt musik vara motiverande. Själv älskar jag att springa till skämskuddelåtar av Scooter och E-Type.

3. Belöna dig själv

– När du väl kommit igång och kanske nått ett delmål, om du har några sådana, är det dags att fira! En spakväll, en god middag – eller kanske får du äntligen möjlighet att köpa den där väskan du suktat efter.

LÄS OCKSÅ: Spring dig i toppform! Så gör du löpning till en naturlig del i livet

4. Fixa en after run

– Att ha något härligt att se fram emot efter löppasset är trevligt. Bjud in kompisarna på en after run. Satsa på skummande öl, kokosvatten eller kaffe – beroende på sällskap och miljö.

5. Dumpa prestations­pressen

– Löparresultat är lätta att mäta, bedöma och jämföra, vilket kan vara en stark motivationsfaktor. Men det kan också innebära en stress att ständigt sträva efter bättre tider.

– Testa att lämna klockan hemma och spring på känsla istället. Och om någon frågar om ditt personbästa på en sträcka – säg att det tugget är ”så 2017”. Nu pratar vi istället om hur passen känns, säger Petra Månström.

– Lämna klockan hemma och spring på känsla, tipsar löpcoachen Petra Månström.

LÄS OCKSÅ: Pyttelite träning – stora resultat! 6 effektiva träningsövningar i vardagen

 

Häng på amelias dans- och yogahelg med Let’s dance-vinnarna Kristin och Calle!

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Höstens roligaste helg! Den 30 november till den 1 december åker amelia till The Steam Hotel i Västerås tillsammans med Let's dance-vinnarna Kristin Kaspersen och Calle Sterner. Haka på och utmana dig själv i både dans och yoga! Läs mer och boka här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu: 6 nr av amelia + aktivitetsklocka för 199 kr. Köp nu!