Forskning visar: detta är den absolut bästa övningen för vältrimmade armar

Formen på våra armar avgörs till stor del av både gener och den mat vi väljer att äta, men vill du hålla dem i trim är det helt enkelt träning som gäller – och det finns speciellt en övning som du verkligen borde satsa på.

Det amerikanska träningsrådet, the American Council on Exercise, bestämde sig för att ta reda på vilken armövning som är den absolut bästa och bad därför forskare vid the University of Wisconsin-La Crosse undersöka effekten av åtta olika varianter. Genom att fästa elektroder på varje deltagares arm registrerades muskelaktiviteten under träningen, och studien visar att den övning som gav överlägset bäst resultat var den så kallade ”triangel-armhävningen”. Enligt Cedric X. Bryant, forskare vid rådet, beror detta på att övningen påverkar alla de stora delarna av triceps. ”Det var den övningen som framkallade mest muskelaktivitet", säger han.

Övningens fokus ligger på armarna, men eftersom den görs i positionen "plankan" tränar den även bålstyrkan. Här är Bryants tips som ger övningen allra mest effekt.

Så gör du en triangel-armhävning:

1. Ställ dig i plankan och håll huvud och rygg i en rak linje. Spänn magmusklerna, sätesmuskeln och lårmuskeln.

2. Låt tummar och pekfingrar nudda varandra så att de bildar en triangel – det är denna detalj som givit övningen dess namn. Placera händerna rakt under mitten av bröstkorgen, i linje med skuldrorna.

3. Håll plankan-positionen genom att spänna magmusklerna medan du sänker och höjer kroppen. Tänk på att inte låta ryggen sjunka ner eller höfterna peka uppåt medan du gör armhävningarna.

Tips! Om det är för svårt att stå i plankan, ställ dig med knäna på golvet eller gör övningen ståendes med armarna mot väggen. Bryant rekommenderar att man repeterar övningen 8 till 15 gånger i 1 till 3 omgångar.

Källa

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 6 nr av amelia - få rengöringsborste och hudvård. Läs mer!