5 överskattade träningsövningar som du lika gärna kan skippa

Vill du få ut det mesta av din tid på gymmet? Då ska du utveckla de här fem övningarna, enligt hälsosajten Daily Health Post. Hejdå vanliga plankan!

1. Hängande knälyft - ska ju fixa snygg mage...

...men för att få till den här övningen på rätt sätt krävs en hel del styrka och träningsvana – den är helt enkelt för svår för många. Det är lätt att göra fel och om man gör det uteblir den önskade effekten och det finns dessutom en skaderisk.

2. Plankan - ska ju också fixa platt mage...

...och den hatade planken är visserligen en bra övning för nybörjare, men när man gjort den så pass mycket att man klarar av att stå i positionen i runt en minut så har den spelat ut sin roll. Istället kan man utmana sig med mer avancerade varianter av plankan för att fortsätta att utveckla sin träning.

3. Situps - ska även den träna magen men...

...om man är ute efter en tvättbräda räcker den inte med vanliga situps – hur många man än gör. Situps tränar bara en del av magmuskulaturen och kan också dessutom slita på rygg och nacke. Välj mer varierade övningar för att få en allsidigare magträning.

4. Bänkpress - ska ju träna bröst och armar...

...och bänkpress kan absolut vara en bra träningsövning, men alltför många motionärer fokuserar för hårt på den. Ensidig träning kan öka skaderisken och det är därför viktigt att variera de övningar man gör.

5. Sittande benstreck - tränar ju låren hårt...

...men benstreck når bara en muskelgrupp. Byt ut övningen mot utfall med hantlar, eller knäböj för att få en effektivare träning.

Kolla in smarta träningstips hos vår PT-blogg Leila och lycka till på gymmet!

Kanske vill du också läsa:

14 tatueringar som lurar ögat (Vad har du under huden egentligen?)

Nu är det bevisat – män minns sämre än kvinnor: "Ett mysterium"

20 härliga livsvisdomar du får efter 30

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!