Studie: De två åldrarna i livet då vi är som lyckligast!

När i livet är man egentligen lyckligast? Enligt en ny studie finns det två årtal i livet där vi borde vara som mest lyckliga.

Är man som lyckligast i livet när man är runt 20 och kan festa varje helg utan att nästföljande dag är förstörd? Eller är det när man är runt 40 och karriär och familjeliv ska kombineras?

Enligt en studie som 

The Guardian skriver om så finns det två åldrar i livet då man är som lyckligast. Forskare i Storbritannien har samlat in data sedan 2010 för att mäta lycka i olika faktorer, och inte fokusera på mycket man tjänar och om man enbart är lycklig på grund av pengar.

Men vilka år är man då som lyckligast?

Det finns två lyckotoppar i livet – när man är 16 år och 70 år, menar studien.

Studien kunde se mellan 25 och 55 år kan ångestnivåerna öka, men efter 50 så mår man allt bättre och vid 70 års ålder är livet på topp! Vid 16 år har man inte ännu behövt ta så mycket ansvar, och det riktiga vuxenlivet har inte börjat.

Flera andra studier har pekat på att man blir lyckligare ju äldre man blir, och det har att göra med att man faktiskt blir klokare med åren, har mer erfarenhet och kunskap med sig i bagaget och lär sig vad i livet som är viktigt.

Hur blir man då en lycklig person? Enligt statistik från just denna undersökning så hade man bra förutsättningar för att bli lycklig om man hade god hälsa, ett jobb och en partner.

Men vägen till lycka är olika för alla, och vad som skänker lycka är väldigt individuellt. Även faktorer som inkomst, boendesituation och var i världen man bor spelar också in.

 

Läs också: Ät och träna rätt för din ålder – var snäll (men tuff) mot dig själv!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 6 nr av amelia - få rengöringsborste och hudvård. Läs mer!