Så slipper du semestermagen!

Sommar betyder lediga dagar. Vi åker ut i världen, äter frukost vid lunch och rör oss inte som vi brukar. Allt det där påverkar magen, som dessvärre kan få fnatt och förstöra hela resan. Lär dig medla när magen bråkar!

Sen frukost, ingen lunch och jättestor middag vid grillen?Ändrade mat- och sovvanor, samt ofräscha turisttoaletter du drar dig för att besöka, kan få magen ur balans på ett kick.

Trög mage på semestern är långt vanligare än klassikern turistdiarré. Förstoppning kan få magen att svälla till gravidstor (i alla fall någon månad in i graviditeten-stor) och det är inte skönt alls. Men det finns en hel del att tänka på för att underlätta för magen. Utan att för den sakens skull avstå en härlig sommardag på stranden och avrunda med grillkväll och kall öl. Här kommer några enkla tips för en lyckad semester:

1. Ät allsidigt och drick mycket vatten.

 2. Gå på toa när du behöver!

 3. Rör på dig, även under flygresan.

 4. Tänk fibrer om magen stannar av. Bönor, grovt bröd, linser och grönsaker.Häll linfrön på frukostfilen och ha en påse katrinplommon i handväskan!

 5. Kaffe sätter ofta fart på magen.

 6. Gå till Apoteket härhemma innan du åker, där finns en mängd receptfria magkörare.

Blir du lös i magen istället, kan det vara bra att ta med sig vätskeersättning på resan. Och håll dig borta från fibrer då, det hetsar upp din redan stressade mage!

Känn dig inte låst om magen strejkar, se det som en utmaning att hålla dig sams med kistan. Och lär dig vad som funkar för just dig.Ni är ju trots allt beroende av varandra, din mage och du!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!