Så slipper du lukten från soporna (spana in det genialiska knepet!)

Det finns två enkla knep för att slippa stinkande sopor i hemmet — som tyvärr bara blir värre ju närmare rötmånad vi kommer!

Inför rötmånaden (och egentligen hela tiden) finns det en del knep du kan ta till för att slippa besvärlig lukt från dina sopor.

Ett husmorsknep är att strössla bakpulver i sophinken men vill du ha något mer bestående finns det ett sätt som är mycket mer effektivt. 

Oljan och bomullstussen

Blöt en bomullstuss i en essentiell olja och lägg den i botten av sophinken. Den härliga doften från oljan kommer ta över och ta bort den stinkande soplukten. Bomullstussen kan läggas direkt under soppåsen i hinken eller i botten av soppåsen.

Foto: Getty Images/iStockphoto / This content is subject

Fyra oljor som slår ut soplukten

1. En eterisk oljeblandning med doft av citrongräs och pepparmynta. Läs mer och köp här!

2. Ekologisk eterisk olja med citron. Läs mer eller köp här!

3. En eterisk olja som har extraherats genom att ångdestillera torkat citrongräs. Läs mer eller köp här!

4. Eterisk olja med bergamot. Läs mer eller köp här!

Citrongräs är naturligt balanserade av fräna lukter. Tea tree och citrusolja hjälper att bekämpa bakterierna som skapar besvärande lukt. Myntolja håller både möss och råttor borta, om du har sopor utomhus till exempel.

Vill du uppnå hälsa och harmoni i vardagen? Gå vår kurs med ledande experten Annette Lefterow i Yoga och Wellness! Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

Foto: Getty Images/iStockphoto / EpicStockMedia

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu: 6 nr av amelia + aktivitetsklocka för 199 kr. Köp nu!