Foto: Getty Images/Stockbyte Silver

Så hittar du vardagslugnet!

Ständigt denna oro. För småsaker, som att hinna i tid till jobbet. Och de stora sakerna, som att inte räcka till. Men hur slipper man ha lite ont i magen hela tiden? Vi frågade och ni svarade! Nu publicerar vi de bästa svaren.
Foto: Getty Images/Brand X

I en efterlysning förra veckan bad vi er skicka in era knep till att behålla lugnet i vardagen. Och svaren strömmade in. Här har vi plockat ut ett antal tips som kan vara bra att påminna sig om när ekorrhjulet börjar snurra i höst.

Först ut är Gunilla från Sundbyberg:

"Jag simmar och promenerar bort min stress, är bara i nuet när jag gör det. Fungerar jättebra! Musik under tiden ger en extra krydda :-). Morgnar passar mig bäst att utföra detta på. Ger mig en underbar start på dagen.

Har också förstått att jag ska undvika "energitjuvar " som finns överallt. Det är inte så lätt, men det hänger mycket på dig själv. Ditt val om du vill må bra!"

Sofia i Leksand tipsar om ordning och reda i tillvaron:

"Mitt bästa tips för att slippa vara stressad och orolig i vardagen är att skriva listor! Skriv ner allt du måste göra och komma ihåg. Det gör att du slipper oroa dig för att glömma saker, du strukturerar alla måsten på papperet istället för i huvudet. Du känner dig trygg och kan ägna din fulla uppmärksamhet åt andra saker än att stressa och oroa dig! Dessutom är det skönt att kunna bocka av saker på din lista så fort de är avklarade!"

Foto: Getty Images/iStockphoto

Josephine från Tormestorp kastade ut tv:n och blev mindre stressad:

  "Visst, det låter tråkigt att slopa tv:n. Men för några månader  sedan gick vår tv sönder. Under 3 veckor var vi utan tv då det strulade  med garanatin. Den första veckan var hemsk. Jag erkänner, jag var  beroende. Varje kväll försvann lätt 5 h på denna dumburk. 

Men när den andra veckan gått hade jag börjat vänja mig. Plötsligt hade jag tid för att bjuda in grannen på kvällsfika, vi tog en promenad i skogen, vi pratade, jag hann vika tvätt, osv. Helt plötsligt hade jag tjänat in 5 h varje dag, det blir 30 h per vecka, 152 h i månaden, 1780 h om året i intjänad tid. Nu är vår tv lagad men den är ofta släckt.

Nu är tv:n avstängd, jag gör allt vad jag vill från att träffa vänner  till att dammsuga. Framåt kvällen, innan sängdags, så väljer jag ut ett  program som jag tittar på på datorn. På så sätt behöver jag inte rätta  mig efter en tv-tid utan jag kan se på mina favoritprogram precis när  jag vill.
Inget slötittande här inte. Oj, vad jag njuter!!" 

 


Eva har gjort en lista som hon försöker följa:

"Jag funderar mycket på detta. Jag tror på balansen i livet och det är svårt


för det finns så mycket man vill göra. Att prioritera är viktigt, men absolut ännu viktigare är det att;

1. Prioritera bort, och det ordentligt!


2. Avsluta saker. Var inte perfektionist!


3. Att be om hjälp eller att hjälpas åt. Det är effektivt och trevligt.


4. Var snäll och generös även mot dig själv. Unna dig också vila och saker som är goda för din själ och kropp. Det är bra för din knopp :)"

Vinnare av Hälsokokboken!

Marita Wass, Falköping  

    Josephine Hagberg, Tormestorp  

Anneli Carlbring, Norrköping 

Stina Thessén

Sofia Andersson, Leksand  

Gunilla Norén, Sundbyberg

Ewa Hansson 

Maria Rana, Solna 

Eva Fagerlund 
Sofia Nimark

Tack för era bidrag, boken är på väg till er!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!