Så får du en plattare mage

Drömmen om den slanka midjan går aldrig ur tiden. Men hur blir vi egentligen av med kulan och valkarna? Tvåbarnsmamman Elisabeth Norberg kombinerar konditions- och styrketräning. Och plankan är hennes absoluta favoritövning.

Egentligen tycker Elisabeth att det är konstigt att prata om platta magar. 

– Jag har aldrig sett någon med en helt platt mage. Det känns onaturligt utan något underhudsfett, då får man nog gå till plastikkirurgen.

Själv har hon inte magen gratis utan hon har tränat så gott som hela livet, främst genom att dansa balett, modern dans, jazzdans, stepp, löpning och styrketräning. När barnen kom gick det inte längre att hänga på gymmet sex dagar i veckan utan numera måste det planeras in.

– Det låter kanske tråkigt men jag prioriterar träningen framför att gå ut en lördagskväll, säger Elisabeth Norberg.

"Utmanar mig själv till max"

Det går inte att punktförbränna fett, genom att träna hela kroppen får man magen på köpet. Hon kör en mix av yoga, bodypump (styrketräning i grupp med vikter) och crosstraining (ungefär som den gamla stationsgymnastiken). 

– Det är verkligen skitjobbigt! Jag gillar det, man utmanar sig själv till max.

"Ta trapporna istället för hissen"

När du kommit igång med den generella träningen kan du lägga till plankan morgon och kväll, en statisk övning för musklerna i magen och ryggen. 

– Det är en riktigt bra övning. Gör den även i sidled och använd en timer för att öva upp hur länge du klarar. Gamla hederliga situps har jag också alltid gjort och det funkar för mig. Det låter väldigt basic men oftast är det de enklaste sakerna som är mest effektiva.

Ett trix är också att bygga in motion i vardagen så mycket det går genom att till exempel ta trapporna istället för hissen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu: 6 nr av amelia + aktivitetsklocka för 199 kr. Köp nu!