Rosa bandet samlade 47 miljoner

När Rosa Bandet-galan i Malmö avslutades på torsdagskvällen stod räkneverket på 47 miljoner kronor.  – Med de här pengarna kan vi fortsätta arbeta för att bekämpa bröstcancer, både genom fortsatt forskning men också genom att öka medvetenheten om sjukdomen, säger Ursula Tengelin, Cancerfondens generalsekreterare.

På galan uppträdde bland annat den internationella artisten Leona Lewis tillsammans med Måns Zelmerlöw, Sarah Dawn Finer och Timbuktu. Rosa Bandet-kampanjen pågår under oktober månad och pengarna går till att bekämpa bröstcancer.

— Att svenska folket bidragit med 47 miljoner kronor under en månad känns fantastiskt och det tror jag alla som jobbar med denna fråga kan hålla med om, säger Ursula Tengelin, Cancerfondens generalsekreterare. 

Galan direktsändes på TV3 och programledare var Renée Nyberg och Hasse Aro. Petra Mede gjorde också ett bejublat inslag med ett nummer om att undersöka sina bröst. Men galan hade mer allvarliga inslag också. Bland annat fick tittarna träffa kvinnor och deras anhöriga som drabbats av bröstcancer.

— Jag blir varje år oerhört imponerad över hur våra tittare och svenska folket engagerar sig i bröstcancerfrågan, säger Anders Knave, programchef på TV3. Kampen mot bröstcancer är en fråga som berör oss alla och kanske framför allt alla våra kvinnliga tittare. Jag vill rikta ett varmt tack till alla som bidrar med sitt engagemang!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!