Ola Rapace delar sitt nya hästintresse med sin dotter

bland andra Ola Rapace, Gry Forssell och Hanna Hedlund. Alla är de kändisar som fallit för den nya trenden. Glöm fotboll och innebandy, nu ska alla till stallet. I dag rider nästan 200000 personer runt om i landet.

På ett halvår har Ola Rapaces nya karriär som ryttare gått från noll till hundra. När han inte tränar stuntscener inför Bondfilmen i London är han hemma och rider – till hans hästtokiga dotters stora glädje.

Ola Rapace hade bara ridit islandshäst någon gång innan han fick frågan om att vara med och tävla i kändishoppningen i Stockholm international horse show.

– Först sa jag bara nej – aldrig i livet! säger Ola och skrattar. Men hästar är min dotter Lines enda intresse och jag har ofta tänkt att jag borde dela det med henne istället för att bara hämta och lämna henne i stallet.

 

Andades inte under hela första lektionen

Så Olas ridkarriär började en dag i slutet av maj – med en tio minuter lång lektion hos Anna Persson på AP-ridutveckling utanför Upplands Väsby. Det är också dit amelia Träning & pepp åker för att ta tempen på Olas ryttarkvaliteter. 

– Först kändes det helt omöjligt att rida även om Anna gick bredvid och höll i hästen. Jag andades inte under hela första lektionen och tyckte att jag var helt värdelös. 

Fyrtio lektioner och ett halvår senare har Ola lärt sig mer än han någonsin hade kunnat föreställa sig. Och det är svårt att inte bli imponerad av vad de har lyckats åstadkomma på så kort tid. Han galopperar obehindrat och har kontroll över hästen. 

– Det är jävligt kul! Anna är så duktig på att göra det omöjliga enkelt så jag blev bättre för varje gång och det är en kick att gå framåt! Jag har varit halvskadad men har ändå kunnat rida och få träning på det sättet. Jag hade väldigt crappy balans och har hittat muskler som är svåra att träna på gym. 

Så vem är bästa ryttaren nu – du eller­ din tolvåriga dotter?

– Jag har hoppat högre men hon är mycket bättre. Line är väldigt hård mot mig överhuvudtaget i livet men när det gäller ridningen är hon positiv, stolt och bekräftande.

Läs hela intervjun i amelia Träning & Pepp

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!