Rädda mammorna

Ingen ska behöva leva mitt i krig, våld och övergrepp. Hjälp Röda korset att samla in pengar till arbetet för att skydda kvinnor och deras familjer. Rädda Mammorna-kampanjen pågår för fullt, och amelia-bloggarna är med i kampanjen.

I en debattartikel i Aftonbladet kan vi läsa att den svenska bloggosfären är ett världsunikt fenomen. Här är det nämligen kvinnorna som dominerar och driver den sociala utvecklingen på nätet. Den svenska kvinnliga bloggaren har blivit en maktfaktor att räkna med. Det har visat sig att bloggläsarna gillar att ha ett fast forum där även vardagliga saker som spaghetti och köttfärssås, stavfel och förrådsstädning får plats mellan de stora och viktiga sakerna.

En stor och viktig sak är kampanjen Rädda Mammorna. Flera stora kvinnobloggare, bland annat amelias Linda Skugge och Käthe Nilsson samt mamas Sanna Lundell och Johanna Toftby deltar i kampanjen.

Via bloggarna går det att donera pengar till förmån för mammor världen över. Nu vill vi uppmana alla våra läsare att starta sina egna insamlingar för att rädda mammor i som befinner sig i en utsatt situation.

Hjälp oss att rädda mammorna!

Mammagalan avslutas på mors-dag den 31 maj. Under två timmar kommer programledarna Tilde de Paula och Kattis Ahlström guida tittarna genom Röda Korsets Rädda mammorna-kväll. Det övergripande målet under kvällen är att få hela Sverige att engagera sig i, och vilja hjälpa, utsatta kvinnor.

- Det finns i dag en stridsstrategi som specifikt går ut på att misshandla, våldta och döda mammor. Många vet inte att de flesta offren i krig är civila, och att mammor och barn är särskilt utsatta för våld, säger Tilde de Paula.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!