Under semestern vann lättjan - LCHF förvandlades till HCHF

LÄSARKRÖNIKA. Efter fyra veckor av lättja och förfall upptäcker amelialäsaren Sara Åhman att hennes satsning på LCHF snarare utmynnat i den förädlade kostmetoden HCHF - High Calorie, High Fat. En alldeles utmärkt metod för att utveckla en inbyggd liten badring att guppa på i vågorna. Någon som känner igen sig?

Fyra veckors semester har lidit mot sitt slut. 28 efterlängtade dygn av lättja, dekadens och förfall. Jag måste ändå säga att uppladdningen inför semestern var ovanligt förträfflig det här året. 

Efter att ha inspirerats av Andreas Eenfeldts fantastiska bok ”Matrevolutionen”så startade jag upp sex veckor med stenhård LCHF-kost i kombination med morgonpromenader, yoga och zumba. Resultaten kom, och för en gångs skull kände jag mig inte som en strandad knubbsäl av albino-sort vid första strandbesöket. Ambitionen var naturligtvis att fortsätta min hälsoresa under semestern också. Det var ju så lätt, och jag mådde ju så bra. VAD skulle kunna hindra mig? 

Men så plötsligt var jag där, vid ruinens brant = semesterkoman. Det blev morgonpromenad dag ett, men sedan kom Latmasken och tog kontrollen. Jag kan riktigt se framför mig hur den manipulerade Hurtbullen inne i hjärnan. Latmasken, en slö fet mask med smak för det goda, låg bakåtlutad med solglasögon och ett strå i munnen och flinade åt hurtbullen. ”Lilla vän” sa han med slug röst, ”Du är såååå duktig! Vet du vad du är värd nu?”. Hurtbullen stod bredvid och sprang frenetiskt på stället iklädd pannband, knästrumpor och tajta shorts som satt högt i midjan”. Han ville egentligen inte lyssna på Latmasken, men det var något förbjudet lockande i hans röst som väckte nyfikenheten. ”Nej, vad då?”, frågade han flåsande. Latmasken hasade sig och sitt fläsk närmare och lade armen runt Hurtbullens rygg. ”Du förtjänar att njuuuuuta med minsta möjliga ansträngning. Du förtjänar vilopuls i 28 dygn”. 

Hurtbullen flämtade till av ren upphetsning. ”Njaaaa….det kan väl inte vara bra” värjde han sig med sina sista krafter. ”Men joooo” svarade den lömska Latmasken snabbt. ”Du…..förtjänar…..GRILLCHIPS”. Det var dödsstöten. 

Latmasken hade vunnit och på semesterns första kväll lyckades jag äta mig mätt på grillchips i kombination med rödvin. Lättjan, dekadensen och förfallet var ett faktum. 

På ett underligt sätt klamrade jag mig ändå fast vid LCHF. Började varje dag med bacon och ägg - fast nu tillsammans med nybakta frasiga frallor från det lokala bageriet. Till mellanmål på stranden blev det nötter - fast nu hackade sådana som topping på en mjukglass. 

Vi kan säga att jag förädlade den nya kostmetoden HCHF under sommaren – High Calorie, High Fat. En alldeles utmärkt metod för att utveckla en inbyggd liten badring att guppa på i vågorna (vilket ju är praktiskt på sommaren!). 

HCHF rekommenderas dock i begränsad dos. Ungefär sådär en tjugoåtta välförtjänta dygn.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!