Nu vet man: Därför är det bättre att sova naken

Sover du med pyjamasen på? Kanske är det dags att tänka om – nu kommer nämligen forskning som visar att om du går och lägger dig naken sover du bättre och minskar risken för hudinfektioner.

Glöm flanellpyjamas och nattlinne – att sova naken kan förbättra din hälsa. Den brittiska tidningen Daily Mail rapporterar om en internationell studie som visar att en av tre vuxna sover nakna, och nakenheten kommer med en rad hälsosamma effekter. Du somnar snabbare och sover bättre eftersom kroppen lättare reglerar temperaturen och håller sig sval. Den lägre kroppstemperaturen förhindrar också att du överhettas, vilket annars kan förvärra eventuella hudproblem. Både kvinnor och män som sover nakna drabbas dessutom i lägre utsträckning av svampinfektion. Glädjande nog för kvinnor hjälper en svalare kropp också till att dämpa eventuella klimakteriesymptom.

Till Daily Mail säger läkaren Sarah Brewer också att intimiteten mellan par kan öka om båda parter sover nakna, eftersom det får oss att känna oss fria, sexigare och mer kärleksfulla.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!