Spelmissbruket knäckte Maries äktenskap

Ibland kan trådarna i Damrummet bli långa. För tre år sedan skrev signaturen "Marie" om att hennes mans World of Warcraft-spelande höll på att knäcka hennes äktenskap. Hennes inlägg följdes av en stor mängd inlägg om hur just World of Warcraft fick vuxna män att strunta i familjelivet för att i stället lägga alla vakna timmar framför datorn. Och tråden är fortfarande aktiv.

I maj 2007 beskrev signaturen "Marie" i Damrummet hur hennes äktenskap hade förstörts av att hennes man la all ledig tid på att spela online-spelet World of Warcraft.

Hon hade bett honom åtskilliga gånger att minska spelandet, men utan resultat. Till sist hade hon bett honom flytta från hemmet och han hade ställt sig i bostadskö, men han fortsatte sitt spelande.

"Maries" inlägg fick många svar och utvecklade sig till en debatt om spelmissbruk och många kvinnor beskriver hur deras män blir allt mer frånvarande från familjen genom att spela World of Warcraft.

En del berskriver det som ett missbruk som kan jämställas med narkotikamissbruk, men det finns också sådana som tycker att det är en oförarglig hobby.

Signaturen "Hampy" skriver ett långt inlägg om hur han hamnade i dataspelsträsket och hur han slutligen tog sig ur missbruket.

I mars förra året skriver "Marie" än en gång i tråden. Hennes man flyttade till sist ut och de skiljde sig till. Ett och ett halvt år efter skilsmässan spelar han inte lika mycket längre och "Marie" funderar över om inte hennes förre mans spelande var ett sätt att fly från familjelivets krav.

Men hennes inlägg var inte det sista. Tråden om World of Warcraft-missbruk lever fortfarande och nya inlägg skrivs hela tiden.

Missbrukar din man eller dina barn dataspel?

Hoppa in i tråden, läs och debattera.

Läs hela debatten om WoW-missbruket

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!