Löpartidningen "Women's Running" hyllas för sitt senaste omslag

Den amerikanska träningstidningen "Women's Running" satte en plus size-modell på sitt senaste tidningsomslag och hyllas nu av kvinnor över hela världen. Och vi förstår verkligen varför. Äntligen!

 

Det är plus size-modellen Erica Schenk som syns springa på det beryktade omslaget. Schenk har ägnat sig åt löpning i över 10 år och tycker att det är på tiden att kvinnor i alla storlekar får synas i media.

"Vissa kvinnor tror att de inte kan eller borde springa för att de är kurviga. Men löpning är för alla kroppsformer" förklarar hon i en intervju med Women's Running.

 

Och visst har Erica Schenk en mycket viktig poäng: omslag till träningstidningar pryds nästan uteslutande av smala modeller, något som inte återspeglar verkligheten.

"Det finns en stereotyp bild av att alla löpare är smala, men så är det ju inte" förklarar chefredaktör Jessica Sebor i en intervju med tidningen Today. Hon tycker att det är viktigt att uppmärksamma att löpare inte behöver ha en speciell kroppstyp och att det är dags att det syns även i tidningshyllan.

Och hon är verkligen inte ensam om sin åsikt. Internet fullkomligen svämmar över av kvinnor som uttrycker sin tacksamhet över att en kvinna som ser ut som de själva, äntligen syns på ett omslag till en träningstidning.

Vi ser fram emot att se mer sådant här i tidningshyllan!

Du vill inte heller missa:

Adjöss skönhetsideal – den här fotografen vill visa att alla kroppar är vackra

Hej då, photoshop – det här bikinimärket kör helt utan retuschering.

Hundratals kvinnor hyllar sina bristningar – här är dagens bästa bilder

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!