Lid inte i onödan! Så lindrar du mensvärk med medicin

Röda veckan är aldrig rolig. Men det går att göra den lite lättare att uthärda. Enligt Apoteket lider tre fjärdedelar av oss tjejer lider av mensvärk, helt i onödan. Här är de bästa tipsen mot de månatliga smärtorna!

1. Ta medicin genast!

Vänta inte tills du går dubbelvikt innan du tar någon värkmedicin. Ta den direkt när du känner värken komma smygande istället.

2. Ta nästa dos innan du får ont igen.

Värken är svårare tt få bort när den kommer tillbaka. Om du tar medicinen igen, i förebyggande syfte, slipper du ett glapp.

3. Välj rätt medicin.

Är du osäker på vilka ämnen du ska kika efter i tabletterna för att få dem som är mest effektiva mot mensvärk? Köp dem med ämnen som är både smärtlindrande och antiiflammatoriska, till exempel ibuprofen och diklofenak. De får bukt med krampen i livmodern också. På natten kan du ta en tolvtimmarsvariant.

Och: Du blir inte immun mot värktabletter! Ibland kan typen av värk dock variera och därmed känns det som att tabletterna lindrar olika mycket.

(Källa: Apoteket)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!