Så får du en avokado att mogna snabbare (+ så gör du guacamole på en hård avokado)

Allt är färdigt till kvällens tacos och du ska bara göra i ordning guacamolen också, ett problem bara – avokadon är för hård. Känns det igen? Vi har nog alla svurit över och tampats med hårda avokados vid något tillfälle. Men det finns faktiskt knep för att skynda på mognadsprocessen, vare sig du vill att den mognar på en dag eller om du ska använda din hårda avokado om tio minuter.

Såhär får du avokados att mogna snabbare: 

Lägg dina avokados i en papperpåse tillsammans med en banan, förslut och placera påsen i en fönsterkarm. Låt den ligga till nästa dag. Tillsammans utsöndrar banan och avokados stora mängder av gasen eten vilket påskyndar mognadsprocessen. Sol i fönsterkarmen är ett plus.

Och såhär gör du Guacamole på hård avokado:

Lägg två urkärnade och skalade avokados i en mixer och häll i ca 2 deciliter gröna ärtor (färska eller frysta och tinade spelar ingen roll). Mixa till blandningen är slät. Ärtorna hjälper till att mjuka upp konsistensen utan att påverka smaken!

Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!