Nutellaglass på två ingredienser

Suget på något sött men har dåligt med ingredienser hemma? Varför inte slänga ihop en supergod glass med två ingredienser som du troligtvis har hemma (eller vill köpa hem illa kvickt när du läser det här). Mixa nutella och grädde så får du världens godaste glass, hur busenkelt som helst.

Glass är gott året om, men det är framför allt på våren och sommaren som vi är extra sugna på att få i oss något som svalkar lite i värmen. Så varför inte svänga ihop en riktig god glass med smak av choklad – med endast två ingredienser? Busenkelt och gott alla dagar i veckan.

Foto: www.istokphoto.com/gmvozd

Recept på Nutellaglass – cirka 1 liter

400 g Nutella

5 dl vispgrädde

• Garnering: Valfritt men det är väldigt gott med hallon (gärna varma) samt att ringa lite nutella över (även dem är god om den är uppvärmd)

GÖR SÅ HÄR

1. Häll ner grädden och Nutellan i en stor bunke.

2. Vispa blandningen med en elvisp tills den blir härligt fluffig.

3. Häll därefter ner glassblandningen i en större form. Ställ den sedan i frysen i cirka 6 timmar (eller tills den är helt genomfryst)

4. När nutellaglassen väl är genomfryst är det bara att ta ut den, skopa upp snyggt på tallriken och därefter garnera med valfritt tillbehör.

5. Bjud din sambo (eller ät upp allt själv)

6. Ät och njut innan den tar slut.

7. Nu är det... slut.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!