Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Forskare konstaterar: Detta vill kroppen EGENTLIGEN ha när du är sugen på choklad

Nu väntar den svåraste utmaningen någonsin: att försöka få barnen (eller dig själv) att acceptera nyheten som komma skall – broccoli är godis. Det är (typ) sant.

Vi kan inte bestämma oss för om det här är världens bästa eller sämsta nyhet. Men faktum är, att kroppens godissug egentligen är en signal på något annat – en obalans i kroppen.

Många vet sedan innan att det leder till en ond cirkel att äta socker och snabba kolhydrater. När sockernivån i blodet sjunker – och botas med snabbt socker så rasar det lika snabbt igen.

– Om du äter raffinerat socker och kolhydrater kommer de snabbt att påverka ditt blod och skapa en obalans i blodsockret, säger Marilyn Glenville, en av Storbritanniens främsta kostexperter, till Daily Mail.

Experterna menar nu att det är inte själva chokladen eller smågodiset du är ute efter, egentligen. Det är mineralet krom. Och då finns det en mycket effektivare källa att ta till: broccoli.

– Detta mineral hjälper till att balansera insulinnivåerna och håller eftermiddagens sockerbehov i schack, säger Glenville.

Just suget efter choklad kan även vara orsakat av magnesiumbrist. Magnesium hittar vi i till exempel nötter, fisk, avokado och bananer. Förutom att dessa alternativ är bättre för kroppen, så håller de också blodsockerhalterna på en jämn nivå mycket längre – och vi kan ta oss ur den negativa spiralen med sockersug. Hurra!