Därför bör du unna dig dessert – här är de hälsosamma fördelarna

Försöker du hålla dig ifrån allt som är sött och gott? Tackar du alltid nej till dessert för att du är på diet? Då visste du kanske inte att det faktiskt kan vara bra för kroppen att unna sig något riktigt smaskigt lite då och då? Här är fyra hälsosamma orsaker till varför du ska unna dig dessert!

1. Desserter är fullproppade med näring

Bildkälla

Det finns en anledning till att kroppen suktar efter sötsaker – den  behöver kolhydrater! När man går på lågkaloridiet är det lätt att  glömma. Desserter och andra sötsaker innehåller sällan nyttiga  kolhydrater, men genom att välja rätt sorts dessert (tänk: frukt, bär,  mörk choklad) kan du faktiskt ge både kropp och själ rätt sorts energi.

2. Du blir lyckligare av att äta efterrätt

Bildkälla

Mat som naturligt innehåller mycket kolhydrater hjälper hjärnan och  kroppen att producera lyckohormoner som t ex serotonin, som i sin tur  bidrar till emotionellt välmående. Att äta din favoritdessert kommer  därför att trigga din hjärna och kropp på positiva sätt.

3. Att unna dig dessert kan hjälpa dig att hålla vikten

Bildkälla

Suget efter sötsaker är en av de största orsakerna till att många  misslyckas med sin diet. Att sluta äta sötsaker helt och hållet kan på  kort sikt ge fina resultat på såväl viktnedgång som i träningen. Men studier visar att vuxna som också unnar sig något gott ibland, men annars äter  en balanserad kost, har bättre chans att bibehålla en hälsosam vikt på  lång sikt. Detta eftersom kroppens behov av desserter och sötsaker  mättas och tillfredsställs. Att sluta äta saker du tycker om helt och  hållet kan istället leda till frosseri när du väl "unnar" dig något  gott.

4. Att äta efterrätt är ett utmärkt sätt att få i sig frukt och bär

Bildkälla

Frukt och bär är, som alla vet vid det här laget, en viktig del i vårt dagliga  intag av näring. Frukt och bär hjälper oss att hålla oss hälsosamma, starka och  bidrar till att stärka vårt immunförsvar. Många desserter som pajer,  sorbeter och liknande innehåller just frukt och kommer på så sätt att  boosta din kropp med nyttigheter.

Du vill inte heller missa:

Hemliga knepet – så gör du glass på bara två ingredienser

Därför älskar vi ost – nu har forskarna svaret

Supertipset som halverar kalorierna i ditt ris

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!