Hon vill visa världen varför det är så viktigt med solskyddsfaktor

Vill du bli brun på sommaren? Skippar du solskyddsfaktor för att få färg snabbare? Då måste du läsa det här – du kommer definitivt att tänka om. Varning för starka bilder.

47-åriga Mags Murphy från Irland fick i början av januari reda på att läkare hade hittat precancerösa celler på hennes ansikte. Precancerös betyder att de utgör ett första stadium eller att det finns en ökad risk för cancer. För att få bort de farliga cellerna fick Mags en smärtsam kräm som ska bränna bort dem, och nu vill hon dela med sig av sin historia för att få andra att tänka en extra gång när det gäller solskyddsfaktor.

 Mags Murphy innan behandlingen. Bildkälla: viralnova

– Jag har hört varningarna i alla år, men jag stängde av ögon och öron och ignorerade det. Kanske får detta någon att öppna deras ögon, säger hon till Daily Mail.

Murphy berättar att krämen till en början fick henne att känna som att hon rakat ansiktet med en torr rakhyvel. Dag sex var smärtan jämförbar med att trycka en cigarett mot huden.

 Bildkälla: viralnova

Och ju längre dagarna gick, desto värre blev det.

 Bildkälla: viralnova

Förutom att sola utomhus utan solskyddsfaktor solade Murphy också mycket i solarium.

17 dagar in i behandlingen säger Murphy att hennes ansikte var så stramt, rött, och kliade så mycket att det gjorde ont att ens öppna munnen.

Det återstår att se om behandlingen får bort de precancerösa cellerna, vi hoppas verkligen det för Murphys skull. Och vi hoppas att ni som slarvar med solskyddsfaktor har fått er en tankeställare. Kom också ihåg att det är viktigt att använda solskyddsfaktor året om, och inte bara på sommaren.

Vill du se mer sånt här? Gör som tusentals andra och gilla amelia på Facebook och Instagram!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!