Här förs Jeni till altaret – av mannen som fick hennes döda fars hjärta

För tio år sedan blev Jeni Stepiens pappa rånmördad på väg hem från jobbet. Men hans död gav liv till en annan man, Arthur Thomas, som fick Jenis pappas hjärta donerat till sig. När Jeni Stepien gifte sig nu i början av augusti bad hon Arthur Thomas att gå bredvid henne längs altargången i kyrkan – och det blev verkligen en känslosam upplevelse.

Det var 2006 som Michael Stepien var på väg hem från sitt jobb på en restaurang i Pennsylvania i USA när han plötsligt blev rånad och skjuten i huvudet. Efter hans bortgång bestämde sig familjen för att donera hans organ – till Arthur Thomas stora glädje, skriver NY Times.

Donerade hjärtat räddade Arthurs liv

Sedan 17 år tillbaka levde han nämligen med en allvarlig hjärtsjukdom och var vid den här tiden bara dagar från att dö. Men tack vare Michaels hjärta överlevde han och kunde alltså 10 år senare följa sin donators dotter fram till altaret på hennes bröllopsdag. Detta efter att Jeni Stepien hade skrivit ett brev och frågat om han kunde tänka sig att göra det. Bröllopsdagen blev första gången som Arthur och familjen träffades.

– Jag är så tacksam för att min pappa kunde vara här med oss "in spirit" och att en del av hans fysiska kropp fanns på plats. Det var speciellt för oss, sa Jeni Stepien efter vigseln, till CNN.

Döda pappans hjärta fick vara med på bröllopet

Och det blev en känslosam stund för både brudparet och Arthur. Efter vigseln tackade en gråtande Jeni för att han kommit dit och Arthur bad henne att lägga fingrarna på hans handled för att känna hans puls – det enda kvarvarande livstecknet från pappa Michael.

– Det kan inte finnas någon större ära för en person än att få lämna över dottern till den man som har gett sitt hjärta till en, sa en rörd Arthur Thomas.

Vilken otrolig historia! Se ett klipp från vigseln här (och bered dig på tårar!)

Vill du se mer sånt här? Gör som 24 000 andra ochgilla amelia på FacebookochInstagram!

Du kommer också att vilja se:

Brudens överraskning rör alla till tårar (men det pappan gör är ändå modigast)

Se brudgummen som säger fel under vigseln (roligaste bröllopet någonsin!)

10 bröllopsfrisyrer för dig med kort hår

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!