Foto: Foto: Fredrik Wannerstedt/Söderberg Agentur/TV4.

Gry Forssells bästa räcka-till-tips

Gry Forssell är en av våra mest aktiva radio- och tv-personer, Ständigt aktuell med nya program, och ständigt sådär lugn, glad och skön. Under vårsäsongen har Gry bland annat Körslaget, Big Brother och Sommarkrysset på agendan. Här är hennes räcka-till-tips.

Så här fixar du maj-stressen

Skaffa lagom-socialt liv 

– Säg nej, och få en lucka. Jag gillar att vara positivt inställd, livsbejakande och köra på. Men det innebär inte att jag tackar ja till allt. Genom att ibland säga nej till ett lunchmöte eller en middag vi ”borde” gå på, skapar jag luckor i kalendern och kan tacka ja till saker som jag känner för just den dagen.

– Du måste inte ha ett ”skyll” för att tacka nej. Jag tror att alldeles för många är rädda för vad folk ska tycka om man inte går ut eller bjuder på middagar tillräckligt ofta: ”Fan, vi borde gå ut, annars ses vi snart som tråkiga typer” eller ”Vi borde åka på weekendresa, för det står det i tidningar att man ska”. Men vill man inte, så måste man inte. Du måste inte ens hitta på ett ”legitimt skyll”. Det räcker med att säga ”Jag kan inte, för jag vill inte. Jag hänger inte med och käkar.
 På jobbet

 – En sak i taget. Mycket att göra-period? Beta av uppgifter steg för steg, så gott du kan och enligt den tid du har till förfogande – det räcker.

 – Sköt ditt och lita på andra. Försök inte vara bror duktig och ha trippelkoll på allt och alla. Du har säkert kompetenta kollegor, som gör sitt jobb.

 Kropps-good enough

  – Acceptera faktum, i alla fall ibland. När jag blev gravid med Nikki såg jag framför mig hur jag skulle bli så där snyggt gravid, med en fin liten putmage. Fast jag blev nästan direkt jättetjock och fläskig – och skulle göra direktsänd tv. Istället för att gå runt och må dåligt över det accepterade jag läget och tänkte ”Herregud, jag ska ju få en bebis. Spelar det då någon roll om jag inte är supersnygg i klänning i några månader? Svar nej!”

  – Jämför dig inte med kändisbilder. Kom ihåg att när kändisar är med i tidningar har de först suttit en och en halv timme i sminket, blivit ljussatta och plåtade av en proffsfotograf och är mer eller mindre retuscherade. Jämför dig inte med sådana bilder! De är ett ideal som inte går att leva upp till. Jag vet folk som har sett mig en vardag i verkligheten och viskat: ”Hon där borta, visst är hon lite lik Gry Forssell?”

Läs fler av Grys tips i amelia nummer 11. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!