Gott och enkelt – så gör du proteinrika rawfoodbollar med smak av choklad

De här rawfoodbollarna är det perfekta att ha med när du är på språng, eller när du helt enkelt bara är sugen på något riktigt gott. Bollarna innehåller protein som håller dig mätt länge och har en ljuvlig smak av choklad. De är dessutom både gluten- och mjölkfria. Perfekt till både fika och mellanmål med andra ord!

Du behöver:

2 1/4 dl mandelmjöl

1 skopa raw proteinpulver 

1/2 dl sesamfrön 

1/2 dl chiafrön 

1/2 dl kakao 

1 dl nötsmör (mandel eller jordnötssmör) 

1 tsk ekologisk kokosolja (smält/rinnande) 

2-3 tsk ekologisk sirap

Gör så här:

Mixa samman alla ingredienser till en smulig men smetig massa i en  matberedare. Rulla smeten till små bollar. Ungefär en matsked smet blir  lagom till en boll. Tryck lite med händerna när du rullar så att smeten  verkligen ”går ihop”.

Om du vill kan du rulla dina bollar i till exempel kokosflingor,  kakao, chiafrön eller sesamfrön. Sedan är det bara att hugga in!

Vill du läsa mer sånt här? Gör som 22 000 andra ochfölj amelia på Facebook!

Du vill inte heller missa:

Imponera på festen med enkla och smarriga kak-klubbor

Så gör du yoghurtglass på pinne – god glass har aldrig varit enklare

Diskhon har aldrig varit mer glänsande – kolla in enkla husmorsknepet