Gör det surt att vara extrakilo

Dieter finns det många av. Och de flesta gör mer skada än nytta. Skippa konstig kost och ät varierat. Därmed inte sagt att det är fel att försöka hindra dåligt fett från att sätta sig på kroppen. Dagens enkla tips för det, är att frossa i citroner!

Japp, citroner var det. Författaren Theresa Cheung har släppt en bok om det gula, sura, guldet. Den heter The Lemon Juice Diet och menar att citronen är rena hälsokuren.

Och det verkar hon ha rätt i. Syran i citronen stimulerar nämligen levern att tillverka enzymer och galla, som bryter ner fett och rensar bort skräp. Det betyder i förlängningen att citron hjälper dig få en bra matsmältning, som är en förutsättning för både hälsa och vikt. Utan en bra ämnesomsättning kan du bli både undernärd och överviktig.

Hur mycket citron behöver jag?

Du behöver inte tugga citron som om det vore ett äpple. Ät bra i övrigt, med fullkornsprodukter, nyttiga fetter, mycket protein, frukt och grönt, och se till att du får med citron i ett mål per dag. Plus ett glas citronlemonad en halvtimme innan frukost.

Utöver det bör du dricka mycket vatten under hela dagen, för att hjälpa till att skölja bort gifter ur kroppen. 

Citron till middag?

Det är faktiskt inte så svårt att få in citron i maten. Pressa och riv skal på kyckling, lax, räkor, ris och potatis. Eller varför inte i grillsåsen? Glöm inte att tvätta citronen noga först, om du använder skalet. Våga experimentera i köket!

På sikt kommer du att få mer ork och som en bonus märka att dina byxor sitter lösare än vanligt.

Vill du köpa Therersa Cheungs bok The Lemon Juice Diet, finns den på Bokus för en hundring:

Läs om eller beställ boken här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!