För mycket sittande är livsfarligt

Sitt inte bara där - det är livsfarligt! Forskare har kunnat visa att ju mer stillasittande du är till vardags, desto farligare är det för din hälsa.

Forskare i Australien har kunnat visa sambandet mellan för mycket stillasittande och hälsan. De som satt mest hade 40% ökad risk att dö i förtid. Resultatet visar att det inte räcker med att du tränar några gånger i veckan, utan det är alla de timmar du är helt still som kroppen inte mår bra av. All den tid du lägger ner på att städa, laga mat, ja allt du gör som inte innefattar sittande är bra för hela kroppen.

 Forskarteamet anser att det bästa sjukvården kan göra är att föreslå rörelse som en väg till ett bättre mående i större utsträckning. Undersökningen är omfattande, 222497 personer äldre än 45 år var med i undersökningen. 7% av de dödsfall som registrerades bland de undersökta, under de tre år som forskningen pågick, kunde hänvisas till för mycket stillasittande.

Här kan du läsa hela undersökningen

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!