Dagens viktigaste påminnelse: Så här farligt är det att sms:a medan du kör bil

Liz Marks brukade, liksom de flesta i dag, kolla på sin mobil mest hela tiden. Ända tills hon som 17-åring var med om en allvarlig olycka efter att ha skrivit ett sms bakom ratten. Liz överlevde, men fick skador för livet. Kom ihåg, inget sms är så viktigt att det är värt risken!

Sedan 1 december 2013 är det olagligt att använda mobiltelefonen på ett sätt som gör dig ouppmärksam och farlig i trafiken. Det kan till exempel vara att skicka sms, knappa på gps:en eller ta en titt på sociala medier.

Enligt amerikansk olycksstatistik beror16 procent av alla dödsolyckori trafiken på så kallade distraktioner, vilket ofta handlar om just mobiltelefoner.

Om du kör i 40 km/h och tittar ner på mobilen i två sekunder, hinner du färdas 22 meter utan kontroll. Tänk då hur det blir om du kör fortare än så...

Du kommer också att vilja se:

Att vara annorlunda är normalt – du måste se det här viktiga klippet

Nu är det bevisat: Kvinnor kör bil bättre än män

Hon visar hur man sminkar över kvinnomisshandel –se den viktiga anledningen

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!