Anna: Cancer kan dyka upp precis när som helst

Läkaren sa att hon kunde vara lugn, det var inte en cancertumör hon hade. Vid ytterligare en undesökning visade det sig att det visst var cancer, och att den nu hade spridit sig. På sin blogg berättar Anna öppet om livet med sjukdomen.

För fyra år sedan upptäckte Anna en knöl i bröstet. Då läkaren bedömde den som ofarlig andades hon ut men hon valde ändå att operera. Efter ett år i kö var det dags för operationen där det upptäcktes att knölen visst var cancer – och den hade hunnit sprida sig till lymfkörtlar och lungor. I dag skriver Anna en blogg om sin obotliga cancer och om vikten av att unga tjejer inte nöjer sig med undermåliga läkarundersökningar.

– Jag ville blogga för att få ut min historia. Hela mitt liv har förändrats sen jag fick reda på att jag har cancer.

På bloggen skriver Anna om cancern, läkarbesök och cellgifter. Men också om sina känslor och vad hon gör när hon är ”ledig” från sjukhuset. Eftersom hon är långtidssjukskriven har hon mycket tid över för att hitta på saker, allt från att titta på tv, träffa vänner till att kela med sina fem chihuahua.

Anna uppdaterar bloggen flera gånger per dag och är glad över att det är så många som vill följa henne och hennes liv. En vanlig dag har hon upp till 500 unika besökare och 2000 sidvisningar. Och det omtalade näthatet är ingenting som Anna märker av.

– Jag får bara många, långa och väldigt fina kommentarer. Mycket pepp, säger hon. 

Anna hoppas att hennes blogg kan få fler tjejer att bli uppmärksamma på sin kropp, gå och undersöka sig och stå på sig vid undersökningar.

– Cancer kan dyka upp när som helst i livet, det gjorde det ju för mig. 

Anna kommer delta i en paneldebatt om bröstcancer den 8 oktober på Bokia Ringen i Stockholm 12-14. Övriga medverkande: Morgan Alling, Louise af Boije, Christina Stielli och Josefine Sundström m fl.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!