Bokstavsterapier

Ursäkta KBT, men nu är det andra bokstavskombinationer som vill in i rampljuset. amelia guidar dig i terapialfabetet.

ACT - lär dig leva fullt ut

Namn: Acceptance and Commitment Therapy.

Vad: Kallas tredje vågens KBT. Vetenskapligt baserad psykoterapeutisk metod som lär ut vikten av acceptans, engagemang och medveten närvaro (mindfulness). Alla kan lära sig att leva fullt ut med sin livshistoria, genom att acceptera sina rädslor, sin ilska eller sin sorg. Lidandet är en del av livet. Acceptera det du inte kan påverka, välj det du vill göra och agera!

För vem? Dig som lider av depression, ätstörningar, stress eller ångest.

Boktips: "Sluta grubbla, börja leva", Natur & Kultur.

NLP - styr ditt medvetande

Namn: Neurolingvistisk programmering.

Vad: Beteendepsykologisk metod som går ut på att förändra tankar och beteende. Neuro står för hur vi tar in och bearbetar intryck. Lingvistik är språket vi använder och som visar hur vi uppfattar världen. Programmering syftar på de vanemässiga tankar och beteendemönster som utgör grunden för dina attityder. NLP lär dig att styra ditt medvetande och utnyttja dina resurser bättre.

För vem? Fungerar inom coachning, terapi, förhandlings- och presentationsteknik. Även inom idrott, pedagogik och personlig utveckling.

Boktips: Boken "Ditt bästa jag - oftare! NLP i praktiken", Optimal Förlag.

TFT - hejdå känsloblockeringar

Namn: Thought Field Therapy.

Vad: Tankefältterapi är en kombination av österländsk meridianlära, kinesiologi och kognitiv terapi. Under behandlingen tänker du på de känslor som orsakar ditt problem, samtidigt som TFT-pedagogen stimulerar punkter längs energimeridianerna på kroppen med lätta fingerknackningar. Det kan liknas vid akupressur. Det är alltså inte nödvändigt att du ens berättar om dina upplevelser. Känsloblockeringar löses upp bit för bit och därmed minskar obehaget.

För vem? Personer som lider av stress, allergi, beroende, dyslexi, panik-ångestanfall, fobi, trauma, ilska, sorg och depression.

Mer info: tftpedagogerna.se

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!