Bakvända mat-dagboken hjälper dig till platt mage

Din mage är värd att tyckas om. Den ger dig näring och liv. Men den kan också irritera – särskilt om den väller över byxkanten. Vår omvända mat-dagbok hjälper dig på traven.

Ladda ner bakvända mat-dagboken som pdf här

Så funkar platt mage-dieten

Egentligen är det ganska enkelt att gå ner i vikt: Det är bara att äta färre kalorier än du gör av med. Det finns många dieter som går ut på det men långt ifrån alla har effekt på bilringarna. Det har platt mage-dieten! Så här funkar den: 

Det har snackats om nyttan av omättade fetter (enkel- och fleromättade fetter) ett bra tag nu. Fetträdslan började man jobba med när en Harvardstudie som kom 2001 visade att dieter som innehåller medelmycket fett gav bättre viktresultat på lång sikt än light-dieter. Men våren 2007 kom forskningen som verkligen förändrade vår syn på fett. Då publicerade spanska forskare sin upptäckt om att omättade fettsyror faktiskt kan förhindra att du får fett på magen! Forskarna hade bland annat studerat tre grupper som alla åt samma mängd kalorier: Grupp ett åt mat innehållande mycket mättade fetter, grupp två åt mycket kolhydrater och den tredje gruppen åt mycket omättade fettsyror. Alla minskade i vikt, men bara en grupp minskade fettet på magen – den sistnämnda. Särskilt minskade det farliga ”gömda fettet” som omger organen i buken. Sättet att minska magfettet är alltså att äta rätt fett. Platt mage-dieten är fylld av omättade fetter. Vi kallar dem ”fina fetter”, FF. Genom att äta FF vid varje måltid hjälper du till att minska det farliga magfettet. Och genom att minska intaget av kalorier, tappar du vikt och slimmar midjan ännu mer.

Hela reportaget hittar du i nya Amelia nr 10

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!