Autistiske James vill inte röra någon – nu har hunden Mahe gett honom nytt liv

Nioåriga James Isaac är autistisk. Han kan inte prata och vill varken röra eller ha ögonkontakt med sina föräldrar, däremot älskar han sin terapihund Mahe, en svart labrador som följer med honom överallt. Nu har deras otroliga vänskap blivit viral och bilderna på dem bevisar att hunden faktiskt är människans bästa vän.

För James så är Mahe den absolut viktigaste i hela vida världen och var än James beger sig så följer Mahe troget med och lämnar aldrig sin lillhusses sida.

Labradoren är så viktig för honom att när James lades in på sjukhus nyligen för att få orsaken till sina krampanfall utredda så följde Mahe med. Trots att sjukhuset egentligen inte tillåter djur på plats så fick Mahe ligga nära James uppe i sjukhussängen för att lugna ner sin bästa vän.

– För Mahe är James hans bästa kompis, allt handlar om honom, säger James mamma Michelle till stuff.co.nz.

Faksimil: James Isaac/Facebook

Mahe har inte bara förändrat livet för 9-åriga James, han har också gjort livet så mycket lättare för resten av familjen sedan han blev en del av den för cirka 2,5 år sedan.

Mamman berättar att det tidigare inte ens gick att gå ut med James då det var lätt att han sprang bort och inte hade koll på var han befann sig någonstans.

– Vi kunde inte ens gå till ett café som en familj. James kunde bli väldigt orolig och vilja gå omedelbart. Men sedan Mahe kom till oss kan James bara sitta där och vänta tills vi har druckit upp vårt kaffe.

Faksimil: James Isaac/Facebook

– Mahes närvaro lugnar inte bara James, utan håller honom också säker. Han är fastkopplad till Mahe så om han går för långt eller springer mot en trafikerad väg så sitter Mahe ner och rör sig inte en centimeter, berättar Michelle.

Under sex månaders tid tränades Mahe till att bli fulllärd terapihund och för att hjälpa barn med autism. Det dröjde inte länge innan han hittade ett nytt hem hos nioårige James.

Mahe och andra hundar har tränats till att hjälpa personer medolika funktionshinder, från autism till diabetes och cerebral pares vilket verkligen är superbra!

Faksimil: James Isaac/Facebook

Hundarna lär sig att distrahera sina ägare, varna andra familjemedlemmar om någonting händer, till och med spåra försvunna personer och föremål.

Om James kramper kvarstår kan även Mahe utbildas för att plocka upp väldigt tidiga varningssignaler och larma genom att gnälla eller skälla innan de bryter ut ordentligt.

Tänk så magiska djur är ändå????

Vill du se mer sånt här? Gör som 20 000 andra ochfölj amelia på Facebook!

Vill du läsa mer fina historier?

9-årige Daniel kan inte sluta gråta – anledningen till hans lyckotårar är fantastisk

Den lilla kultingen övergavs i kylan – fick ett nytt hem (och blev bästis med en hund)

Här överraskas läraren av sina gamla elever – hennes härliga reaktion rör oss till tårar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!