Ät på rätt tid och minska risken för fetma

Ny forskning på möss visar att tiden när vi äter är avgörande för fettcellerna.

Ny forskning på möss visar att fettceller lättare fylls upp om man äter på ”fel” tid. Det vill säga den tidpunkt då fettcellerna inte skickar signaler till din hjärna att det är dags att fyllas på. De möss som åt i alla fall, blev helt enkelt fetare än de möss som inte gjorde det. Och det berodde inte på ett ökat antal kalorier, skriver DN.se, utan på tidpunkten.

 Det här kan vara av betydelse för att förstå varför människor som äter på natten, och skiftarbetare, löper större risk att drabbas av fetma och diabetes, skriver nättidningen. Undersökningen publiceras i Nature Medicine och gjordes vid University of Pennsylvania.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!