Armbrytartävling på Kvinnodagen

Heidi Andersson - armbryterskan från Ensamheten, slår ett slag för kvinnostyrka på Internationella Kvinnodagen 8 mars. Världens största armbrytartävling för kvinnor äger rum i Göteborg - med det handlar om mer än bara armstyrka...

– Tävlingen är så mycket mer än bara en armbrytartävling, det är en kamp för jämställdhet och ett uttryck för att ingenting är omöjligt, säger Heidi Andersson, Armbryterskan från Ensamheten.

Heidi började själv med armbrytning för 18 år sedan hemma i den lilla byn Ensamheten. Att hon lyckats så bra har en del med hennes favorithobby att göra: att förverkliga drömmar.

Nu det är andra året i rad Heidi arrangerar World Challenge. Målsättningen är att tävlingen i framtiden utvecklas till en världscup. Själv är hon sjufaldig världsmästarinna. Så att förverkliga drömmar är något Heidi gjort fullt ut!

Tävlande från tio olika nationer i åldern 14-45 sluter upp i Göteborg. Men förutom armbrytning erbjuds även seminarier och utställningar med fokus på temat styrka, inspiration och handlingskraft. Exempel på seminarier är högaktuella ämnen som:

• Kvinnor i uniform - macho eller feminint?

 • Går trafficking att förebygga?

 • Företagsam kvinna med sociala ideal - en framtidsföretagare?    

Det är hundra år sedan den internationella kvinnodagen infördes för att belysa att kvinnor och män inte delar tillvaron på lika villkor.

 - Min förhoppning är att vi inte behöver internationella kvinnodagen i hundra år till! säger Heidi. I Sverige ser vi det som en självklarhet att kvinnor är starka, stolta elitidrottare, men det är långt ifrån en självklarhet världen över.

Mer info på www.worldchallenge.se

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!