amelia testar: Sångterapi!

Foto: Rickard Eriksson/New Art Production AB

Sjung ut och bli gladare och piggare – rena terapin. Välkommen upp på den scen som lockar. amelia har testat tre av dem.

Gospelkör

Vad : En kör där alla kan vara med, inga intagningsprov krävs. Terminen avslutas med konsert. Det går att köpa engångsbiljett för 100 kronor om du vill testa.

Omdöme : Wow, medryckande är bara förnamnet! På en och en halv timme hinner vi sjunga flera låtar och träna koreografi och olika stämmor. Ledaren Gabriel Forss lyckas styra sin jättekör som en professionell fåraherde. Närmare än så här kommer du inte Körslaget.

Info : dukansjungagospel.se.

Fylle-karaoke

Vad : Klassisk karaoke på Estlandsfärja.

Omdöme : Fylle-karaoke är kul underhållning. En gång. Visst är det en egokick att stå i rampljuset med mick. Men ofta är alkoholrelaterade drycker inblandade och då kan den där självsäkerheten överdoseras hos vissa. Följden blir att någon tror att hon äger scenen (läs jag). Och att då vakna dagen efter föreställningen, utan röst, och inse att man inte är nya Madonna, kanske inte är den bästa terapin. 

Info : tallinksilja.com. 

Singstar

Vad : Playstation-spel med två mikrofoner där man sjunger karaoke till artistens video och får poäng.

Omdöme : Du behöver inte kunna sjunga alls, det räcker med att humma på rätt ställe. Och det är just det som är så kul – att alla i familjen kan duellera. Extra triggande för tävlingsmänniskor, ända tills en tondöv fiende klår dig i Carolas ”Främling”. För Nintendo Wii-spelare finns numera We Sing.

Info : singstargame.com.

Sjung mer!

Vad sägs om singelkör eller operaworkshop på Medborgarskolan? Nybörjarsång för vettskrämda, jazzimprovisation på Kulturama? Eller sångkurs för föräldraledig eller Sjung för att må bra på Folkuniversitetet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!