Alla dieter ger samma resultat

GI, ISO, LCHF – kärt barn har många namn. Men det är inte själva dieten som avgör om du tappar kilon. En ny undersökning avslöjar hemligheten bakom hållbar viktnedgång.

Uthållighet är A och O när det gäller en lyckad viktnedgång. Det viktiga är att få professionell rådgivning och att hålla fast vid kosten under en längre period, det visar den största bantningsstudien som någonsin gjorts. 

 - Det spelar ingen roll vilken metod man följer. Man får välja det som passar ens egen smak. Alla dieter leder till samma låga viktnedgång på sikt, säger Martijn Katan, professor i hälsovetenskap vid Vrie-universitetet i Amsterdam

 800 överviktiga eller feta amerikaner har satts under lupp av amerikanska forskare. Efter ett halvår med fyra olika dieter hade samtliga deltagare gått ner i genomsnitt sex kilo, oavsett vilken diet de valde. 

 Men efter ett år hade de flesta börjat gå upp i vikt igen. I studien menar forskarna att det inte är mängden kolhydrater, fett eller protein i dieten som avgör viktminskningen. 

 – De flesta kan ytterst lite påverka sin vikt på lång sikt genom att följa dieter. Långsiktigt ska man istället äta mindre och röra på sig mer, säger Katan.

 Källa: Netdoktor.se

Diskutera viktnedgång i Damrummet! Läs om populära isodieten!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 6 nr av amelia - få rengöringsborste och hudvård. Läs mer!