21 350 sprang Tjejmilen

Veteraner och nybörjare, löpare och gångare - och sedan alla dessa män längs vägkanterna som hejade på sina kvinnor. Tjejmilen 2009 var folkfest när den är som bäst!

Isabellah Andersson tog hem segern i årets Tjejmil.

En enda stor härlig kvinnofest var Tjejmilen i söndags. Längs hela Djurgården sprang och gick hela 21 350 deltagare för att komma till målet på Gärdet. På Twitter haglar inläggen om årets springevent och på flickr.com kan du se ett fint bildspel av bilder från privatpersoner och tidningar.

Isabellah Andersson vann årets upplaga lika överlägset som alla förutspådde på förhand. Svensk-kenyanskan avverkade milloppet på 33.49 och segermarginalen till Lisa Blommé blev hela 36 sekunder. Tidigare medeldistansstjärnan Malin Ewerlöf Krepp slutade trea i söndagens lopp med tiden 35.03.

En annan tapper deltagare var Taras chefredaktör Stina Abenius som skriver på sin blogg:

"17 sekunder snabbare än 2006, blev resultatet i går. Men varför kunde jag inte springa 2 sekunder snabbare? Då hade jag ju hamnat på "55 nånting" det vill säga 55.59.

Aldrig får man vara helt nöjd! Jo, det är jag ändå. Förutom den krångliga höften så var kroppen stark och uthållig, taratältet hade jordens drag och solen sken. Jag träffade många läsare som kom förbi och jag fick åtminstone signera 6 av mina böcker (vi sålde fler)! Dessutom fick jag äntligen min speciella Taratoa!" (se bilden nedan).

Till Stinas inlägg på tara.se

"Pimp your bajamaja". Taras chefredaktör Stina Abenius njöt av en Tara-smyckad toalett!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!